Budapesti női challenger-torna: nyolc magyarral rajtol a főtábla

Vágólapra másolva!
2022.09.18. 18:19
null
Babossal együtt 8 magyar lesz a budapesti challenger-torna főtábláján (Fotó: AFP)
Címkék
Nyolc magyar teniszezővel rajtolnak el a főtáblás küzdelmek hétfőn a Római Teniszakadémián sorra kerülő 115 ezer dollár (45.4 millió forint) összdíjazású salakpályás női challenger-tornán.

 

A viadal hétvégi selejtezőjében két hazai játékos indult, Nagy Adrienn (515. a világranglistán) az első, Tóth Amarissa (627.) pedig a második fordulóban kapott ki, így egyikük sem jutott fel az elitmezőnybe.
A 32 fős főtáblán magyar részről Bondár Anna (52.), Udvardy Panna (76.), Gálfi Dalma (79.) és Jani Réka (114.) alanyi jogon, míg Szabanin Natália (287.), Babos Tímea (310.), Stollár Fanny (438.) és Stolmár Rebeka (612.) szabadkártyával kapott helyet.

Az első kiemelt a román Irina Begu (41.) lesz, Bondárt másodikként, Udvardyt pedig nyolcadikként rangsorolták a szervezők. Bondár az olasz Elisabetta Cocciarettóval (93.), Udvardy Szabaninnal, Gálfi selejtezős ellenféllel, Jani a montenegrói Danka Koviniccsal (78.), Babos az osztrák Julia Grabherrel (97.), Stollár a szlovén Tamara Zidansekkel (91.), míg Stolmár éppen Beguval kezd majd. A 10 órakor kezdődő hétfői programban Babost és Gálfit láthatja majd a közönség.

Párosban már biztosan lesz magyar az elődöntőben, mert Babos Tímea és Zidansek 2. kiemeltként játék nélkül bejutott a negyeddöntőbe, ahol Stolmárral és Szabaninnal találkozik – a két fiatal magyar első fordulós ellenfele ugyanis megsérült az egyéni selejtezőben, így a párostól is visszalépett.

A challenger besoroláshoz képest rendkívül erős a Budapest Ladies Open mezőnye, mivel a jövő héten a római-parti lesz az egyetlen WTA-esemény Európában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik