Budapest-kupa: Balázs Attiláék kikaptak első meccsükön

Vágólapra másolva!
2020.05.23. 14:12
Balázs Attila, Fajta Péter és Nagy Adrienn 2:1-re kikapott Jani Rékától és Marozsán Fábiántól a tenisz Budapest-kupa szombati első párharcában.

A koronavírus-járvány miatt zárt kapus óbudai torna második napját két fiatal összecsapása nyitotta meg, mivel a világranglistán 76. Balázs Attila bejelentette, hogy még nem áll készen egyes meccsre, és csak a vegyes párost vállalja. Az első számú magyar játékos pótlására a Sárga csoportba a 18. születésnapját ünneplő Fajta Péter érkezett, aki nyolcaddöntős volt az idei Australian Open junior tornáján. Ellenfele a Davis Kupa-kerettag Marozsán Fábián volt, s az ifjak színvonalas csatáját a 20 éves Marozsán nyerte 3:4 (4–7), 4:2, 4:1-re.

A női mérkőzésen a párosban szintén junior AO-győztes, 19 esztendős Nagy Adrienn 40 perc alatt 4:1, 4:0-ra kikapott a kilenc évvel idősebb Jani Rékától, aki már harminc Fed Kupa-találkozóval büszkélkedhet. Az immár tét nélküli vegyes párosban a beszálló Balázs Attila és Nagy Adrienn döntő rövidítésben 2:4, 4:3 (9–7), 10–6-ra verte a Marozsán, Jani duót, amely így 2:1-re nyert. Mivel utóbbi kettős mindkét párharcát megnyerte, a Sárga csoport győzteseként bejutott a vasárnapi döntőbe.

A folytatásban a Kék csoport utolsó párharcában Fucsovics Márton és Stollár Fanny száll szembe Bondár Annával és az ukrán Szerhij Sztahovszkijjal, majd a szombati versenynap zárásaként Balázs Attiláék csapnak össze Gálfi Dalmával és Piros Zsomborral a Nemzeti Edzés Központ salakján a Sárga csoport második helyéért.

A zárt kapuk mögött zajló csapatverseny meccseit kizárólag az M4 csatornán lehet követni. A Hopman-kupához hasonlóan egy férfi és egy női versenyző alkot egy csapatot, és a két egyes mellett vegyes párosban is megmérkőznek egymással. A szettek négy játékig tartanak, 3:3-as állás esetén rövidítés dönt, a találkozók vonalbírók és labdaszedők nélkül zajlanak.

A Budapest-kupán vasárnap a döntőre és a bronzmeccsre kerül sor.

A BUDAPEST-KUPA CSOPORTBEOSZTÁSA
Sárga csoport:

Nagy Adrienn, Balázs Attila
Gálfi Dalma, Piros Zsombor
Jani Réka, Marozsán Fábián
Kék csoport:
Stollár Fanny, Fucsovics Márton
Bondár Anna, Szerhij Sztahovszkij
Babos Tímea (Drahota-Szabó Dorka), Nagy Péter

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik