Babos Tímea: Egyéniben van egy kis kavarodás

KLEIN RONKLEIN RON
Vágólapra másolva!
2017.05.26. 09:52
null
Babos Tímea készül a salakos szezon sikeres zárására (Fotó: Veres Viktor, archív)
Egyesben eddig nem alakult jól a salakszezonja Babos Tímeának, ám párosban a cseh Andrea Hlavácková oldalán a Roland Garros egyik esélyese lehet. Interjú a magyar teniszezőnővel.

 

 

– Egy győzelem, négy vereség. Alighanem ennél eredményesebb salakszezonra számított a vasárnap rajtoló Roland Garros előtt.
– Alakulhatott volna jobban is, az igaz… – sóhajtott Babos Tímea (MTK), az év második Grand Slam-tornájának egyetlen felnőtt magyar résztvevője (a juniorok között a szintén MTK-s Piros Zsombor indul). – A salakpályás szezon előtt volt egy kisebb sérülésem, a bieli kemény pályás tornán fel is kellett adnom a mérkőzést közelítőizom-sérülés miatt, ezért nehezebben tudtam felkészülni erre a borításra, ami meg is látszott az első mérkőzéseken. Ráadásul a sorsolásom sem volt éppen kedvező egyik versenyemen sem.


– Tény, utóbbi három vereségét a 2010-ben Roland Garros-győztes olasz Francesca Schiavonétól, a világelső német Angelique Kerbertől és a svájci-magyar Bacsinszky Tímeától szenvedte el, utóbbi ellen korábban játszmát sem nyert, vagyis amolyan mumusnak tekinthető. Az önbizalom viszont mindig kulcskérdés a szereplésében. Az elmúlt hetek kudarcai nagyon megviselték?
– Valóban, az önbizalom mindig kulcskérdés nálam, ezért nyilván nem vagyok elégedett az eredményekkel. De sokat segít, hogy párosban jól megy a játék, ami nagy önbizalmat tud adni, örülök, hogy sikerült összeállni Andrea Hlaváckovával.


– Bemutatkozásként a rabati versenyt megnyerték a cseh játékossal, míg a madridi és a római premiertornán a döntőig és az elődöntőig jutottak. A Roland Garroson van remény újabb kiemelkedő eredményre?
– Nagyon nehéz lesz, hiszen kiváló ellenfelek várnak ránk, a legjobb párosjátékosok. De nem irreális cél. Jó párost alkotunk, remekül indult a közös szereplés, nagyon bízom benne, hogy a közeljövőben hasonló eredményeket tudunk elérni. Várom már a Garrost!


– És mi a helyzet az egyéni versennyel?

– Remélem, a játékom egyesben is ugyanúgy összeáll, mint párosban. Egyéniben van egy kis kavarodás. Nem mondom, hogy rosszul játszom, de nem tudom ugyanazt kihozni magamból, amit párosban, ez az agresszív játékstílusom miatt néha eléggé problémás. De rengeteget edzek a pályán, kondizom, az edzőmmel, Thomas Drouet-val is folyamatosan egyeztetünk, próbálunk javítani a játékomon – fejlődni akarok, egészségileg pedig minden rendben. Egy Grand Slam-főtáblán nagyon sok múlik a sorsoláson – amit pénteken tudunk meg –, illetve az adott napon, a körülményeken, de én készen állok arra, hogy jó teljesítménnyel zárjam le a salakos időszakot. Ki akarom hozni magamból a maximumot, ez a lényeg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik