Aus. Open: Medvegyev esélyt sem adott Cicipasznak, készülhet a döntőre

Vágólapra másolva!
2021.02.19. 11:57
null
Medvegyev esélyt sem adott Cicipasznak, készülhet a Djokovics elleni döntőre (Fotó: AFP)
Az orosz Danyiil Medvegyev három játszmában, 6:4, 6:2, 7:5-re legyőzte a görög Sztefanosz Cicipaszt az ausztrál nyílt teniszbajnokság (Australian Open) elődöntőjében, így készülhet a Novak Djokovics elleni vasárnapi döntőre.

A negyeddöntőben óriási sikert arató, a 20-szoros Grand Slam-bajnok Rafael Nadal ellen kétszettes hátrányból fordító Sztefanosz Cicipaszon „nyomot hagyott” a spanyol klasszis elleni négyórás csata, így nem is nagyon tudta tartani a lépést Danyiil Medvegyevvel az elődöntőben.

Az első szett ötödik játékában az orosz brékelte a görögöt, majd mivel a folytatásban mind a két játékos hozta az adogatójátékát, 6:4-re meg is nyerte a játszmát.

A második szettben még jobban kijött Cicipaszon a fáradtság, fogadóként szinte egyáltalán nem tudott pontot szerezni, az első játszmához hasonlóan bréklabda közelébe sem került. Nem úgy Medvegyev, aki a harmadik játékban nagy csata után, a hetedik gémben pedig semmire hozva vette el a görög szervajátékát, és 6:2-vel könnyedén hozta a játszmát.

A harmadik szett első játékában Medvegyev rögtön brékelte Cicipaszt, de a görög becsületére legyen mondva, még ekkor sem adta fel… A szemmel láthatóan rendkívül fáradt Cicipasz a hatodik játékban visszabrékelt, 5:5-nél azonban újra elveszítette az adogatójátékát, majd Medvegyev kiszerválta a mérkőzést, így 6:4, 6:2, 7:5-re nyert, és készülhet a világelső Novak Djokovics elleni vasárnapi döntőre.

A 25 éves orosz teniszező pályafutása második Grand Slam-fináléjában léphet pályára. Az elsőben, a 2019-es US Openen ötszettes mérkőzésen kikapott Rafael Nadaltól.

A mérkőzés összefoglalója

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (80 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, ELŐDÖNTŐ

Medvegyev (orosz, 4.)–Cicipasz (görög, 5.) 6:4, 6:2, 7:5
A másik elődöntőben
Djokovics (szerb, 1.)–Karacev (orosz) 6:3, 6:4, 6:2

A DÖNTŐBEN
Február 21., vasárnap

Djokovics (szerb, 1.)–Medvegyev (orosz, 4.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik