Aus. Open: Venus Williams döntős, szetthátrányból fordított

Vágólapra másolva!
2017.01.26. 07:37
Elsőként a 13. helyen kiemelt amerikai Venus Williams jutott be a döntőbe az Australian Open női egyeseinek küzdelmében, miután az elődöntőben szetthátrányról fordított honfitársa, Coco Vandeweghe ellen.

A 62 perces első játszma Venus elbukott adogatójátékával indult, de mielőtt még nagyobb lett volna a baj, rögtön visszabrékelte ellenfelét. Ezt követően kiegyenlített csata következett, amelyben mindenki hozta az adogatását. A döntés így a rövidítésre maradt, amely öt (!) elvett szervával indult, és 7–3-as Vandeweghe-sikerrel zárult. Utóbbi a második játszmalabdáját értékesítette. Vandeweghe a folytatásban is nehezen adta meg magát, viszont többször már nem tudta elvenni ellenfele adogatását. Nem úgy Venus Williams, aki a második játszma közepén kétszer, míg a záró szett elején és végén is brékelt. A mérkőzés 149 percig tartott.

Venus Williams 15. GS-döntőjére készülhet, Ausztráliában a másodikra. Az elsőt 2003-ban testvére ellen három szettben (7:6, 3:6, 4:6) elbukta. Legutóbb 2009-ben volt GS-döntős. A tizennégy GS-fináléból amúgy nyolcat (!) játszott Serena ellen, a hétszeres győztes (Wimbledon 5; US Open 2) kettőt tudott megnyerni, hatot elbukott.

Venus Williams ellenfele a fináléban a Lucic-Baroni (horvát)–S. Williams (amerikai, 2.) párharc továbbjutója lesz.

Martina Navratilovát követően Venus Williams a második legidősebb GS-döntős lesz a női mezőnyben. Előbbi kiválóság 37 évesen játszott az 1994-es wimbledoni fináléban, Venus Williams 36 éves és 225 napos.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (50 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
NŐI EGYES, ELŐDÖNTŐ

V. Williams (amerikai, 13.)–Vandeweghe (amerikai) 6:7, 6:2, 6:3
Lucic-Baroni (horvát)–S. Williams (amerikai, 2.) – később

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik