Aus. Open: Úgy szárnyaltam, mint egy kismadár – Cicipasz Nadal legyőzése után

Vágólapra másolva!
2021.02.17. 17:05
null
Sztefanosz Cicipasz hatalmas győzelmet aratott (Fotó: AFP)
Mint ismert, Sztefanosz Cicipasz kétszettes hátrányból felállva, 4 óra 5 perces mérkőzésen 3:6, 2:6, 7:6, 6:4, 7:5-re legyőzte Rafael Nadalt az ausztrál nyílt teniszbajnokság (Australian Open) negyeddöntőjében, így továbbjutott az elődöntőbe, amelyet Danyiil Medvegyevvel vív. Az összecsapást követően a két játékos értékelt.

 

A mérkőzést elveszítő Rafael Nadal önkritikusan nyilatkozott a Tennishead szakportálnak.

Nadal önkritikus, de nem tört össze (Fotó: AFP)
Nadal önkritikus, de nem tört össze (Fotó: AFP)

„A 4. és 5. szettben nagyon magas színvonalon játszott, én pedig fontos pillanatokban hibáztam– mondta el a 20-szoros Grand Slam-bajnok teniszező.

„Néha jól mennek a dolgok, máskor pedig nem. De ma nem érzem magamat vesztesnek, hiszen az egyik legjobb játékostól kaptam ki” – tette hozzá Nadal.

„Az élet megy tovább, továbbra is élvezem a teniszt, és várom a folytatást, hogy a továbbiakban mi következik. Annak örülök, hogy legalább jobb egészségi állapotban megyek haza, mint amilyenben másfél hete voltam, ez pedig nagyon pozitív dolog számomra” – zárta szavait a spanyol.

A hihetetlen visszatérés után győzelmet arató Sztefanosz Cicipasz teljes extázisban nyilatkozott az Independentnek.

Cicipasz nagyot küzdött (Fotó: AFP)
Cicipasz nagyot küzdött (Fotó: AFP)

„Nincsenek arra szavak, ami a pályán történt. Hihetetlen érzés ilyen magas szinten küzdeni, és minden energiámat bevetni a győzelemért” – kezdte a görög teniszező.

„Nagyon idegesen indítottam a mérkőzést. A harmadik szettől kezdve azonban nem tudom, mi történt, de úgy szárnyaltam, mint egy kismadár. Onnantól kezdve minden működött.”

Az ötödik helyen kiemelt játékos négy óra öt perces küzdelemben nyert Nadal ellen.

„Leírhatatlanok az érzéseim. Próbáltam összpontosítani, hogy végig nyugodt maradjak, és ne legyek ideges. Néhány korábbi meccsemen nem voltam erre képes” – árulta el Cicipasz.

A 22 éves játékos a négy között a negyedik helyen kiemelt orosz Danyiil Medvegyevvel találkozik, a másik ágon pedig a selejtezőből induló orosz Aszlan Karacev és a világelső szerb Novak Djokovics csap össze egymással.

„Nagyon jól játszik, és jó formában van. Tudom, hogy nehéz dolgokat fog okozni nekem a pályán” – mondta leendő ellenfeléről Cicipasz.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (80 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Cicipasz (görög, 5.)–Nadal (spanyol, 2.) 3:6, 2:6, 7:6 (7–4), 6:4, 7:5

A mérkőzés eseményeiről bővebben itt olvashat!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik