Aus. Open: a címvédő túlórázott a Rod Laver Szaunában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.14. 03:13
Ha nagy nehézségek árán is, de megszerezte zsinórban 15. melbourne-i győzelmét Viktorija Azarenka. Az Australian Open elmúlt két kiírásának győztese 105 perc alatt 7:6, 6:2-re győzte le a svéd Johanna Larssont.

Ahogy elkezdődött az Australian Open, Melbourne-be beszökött a tikkasztó hőség. Míg a versenyt megelőző hétvégén tökéletes teniszidő volt, huszonöt fok körüli hőmérséklettel, kedden már negyvenet mértek a katlanként izzó Rod Laver Arénában. Azarenkának azonban címvédőként sem volt esélye a jobb beosztásra, hiszen a nap későbbi szakára az ausztrál kedvencek: az olasz Andrea Seppi ellen egyhuzamban 18. Australian Openjét megkezdő Lleyton Hewitt és a Rafael Nadallal játszó Bernard Tomic bérelte ki a centerpályát. Az eleinte sokat hibázó és küszködő Azarenka egyszer még a bíróval is összeveszett, aztán viszont a játékra koncentrált, és negyedik meccslabdáját kihasználva 7:6, 6:2-re győzött.

„Az első meccs mindig trükkös, kellett egy kis idő, hogy megtaláljam a ritmust, de fontos volt, hogy sikerült megnyernem az első szettet. Alig vártam már, hogy visszajöhessek Ausztráliába, ezt nem lehet megunni, mindig olyan izgatott vagyok, mintha először játszanék itt – mondta a fehérorosz a pályán adott interjújában. – Ilyen melegben nem egyszerű lélegezni sem. Néha éreztük a szelet, de nem sokat segített. Minden azon múlik, hogy mennyire tudunk alkalmazkodni a körülményekhez.”

Közben Simona Halep és Caroline Wozniacki is könnyedén jutott tovább az első körből.

 

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (33 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, 1. FORDULÓ
Lu Jen-hszün (tajvani)–Vang (tajvani) 6:3, 6:2, 6:1
NŐI EGYES, 1. FORDULÓ
Azarenka (fehérorosz, 2.)–Larsson (svéd) 7:6, 6:2
Wozniacki (dán, 10.)–Domínguez-Lino (spanyol) 6:0, 6:2
Halep (román, 11.)–Piter (lengyel) 6:0, 6:1
Suárez-Navarro (spanyol, 16.)–V. King (amerikai) 6:3, 6:2
Cornet (francia, 25.)–Hercog (szlovén) 1:0-nál Hercog feladta
McHale (amerikai)–Csan Jüng-csan (tajvani) 7:5, 6:4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik