Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.06.10 22:02 Frissítve: 2011.01.11 00:04

Szávay Ágnes csatlakozott a nagy sztárokhoz, januártól Monacóban bérel lakást

Szávay Ágnes a nagyok útjára lép: januártól Monacóban bérel egy kis lakást, ahol a jelenlegieknél sokkal jobb feltételekkel készülhet a versenyekre. A magyar teniszezőről, aki jelenleg a világranglista 15. helyén áll, Martina Navratilova is elismerően nyilatkozott.

Szávay Ágnes a jövőben Monacóban készülhet
Fotó: Farkas József (archív)
Szávay Ágnes a jövőben Monacóban készülhet
Újabb nagy fordulat következett be Szávay Ágnes életében: a Vasas teniszezője sok nagy sztárhoz és feltörekvő tehetséghez hasonlóan Monacóba költözött.

A WTA honlapján már Monte-Carlo szerepel Szávay székhelyeként, aki januártól egy kis lakást bérel a miniállamban.

"Keményen készülök edzőmmel, és év eleje óta nem titok, hogy ha a versenynaptáram engedi, nagy részben Monte Carlóban, az adóparadicsomban pihenem ki magam. De nem az utóbbi – ma még ki nem használt lehetőség – miatt, hanem a jobb körülmények és a kedvező időjárás okán" – olvasható a teniszezőnő hivatalos honlapján, a szavayagi.hu-n.

Mindez abból a szempontból is előnyös lehet számára, hogy többet tud majd együtt készülni az orosz Dinara Szafinával, így párosuk még erősebb lehet a jövőben.

Az előrelépés mindenesetre biztató, ahogy az is, hogy Martina Navratilova is igen elismerően nyilatkozott a tizenkilenc éves teniszezőről.

A kérdésre, hogy melyik fiatal játékost látná szívesen páros partneréül, a cseh származású, de amerikai színekben versenyző korábbi világelső Szávay Ágnest jelölte meg.

„Nagyon sokoldalú játékos, és a hálóhoz is előszeretettel lép be, hogy röptézzen. Ambíciózus, jó felépítésű teniszező, ráadásul az adogatásai is erőteljesek” – jellemezte Ágit Martina Navratilova.

Szávaynak sajnos a Roland Garroson nem jött ki a lépés, a harmadik fordulóban búcsúzott. A 12. helyen kiemelt magyar lány a cseh Petra Kvitovától kapott ki három szettben, így nem jutott be a nyolcaddöntőbe a francia nyílt teniszbajnokságon.

Párosban, Dinara Szafina oldalán is a harmadik kör volt a végállomás, ott szintén három játszmában szenvedtek vereséget az ukrán Aljona Bondarenko, Katerina Bondarenko kettőstől.
2021.07.22 00:26:38

Tenisz RUSZANOV ANDRÁS

ALAPVONAL. Több mint hetven esztendeje, 1948 óta először láthattunk magyar férfi teniszezőt újra a wimbledoni negyeddöntőben; akkor egy szombathelyi, most egy nyíregyházi születésű játékos adta meg ezt az örömet nekünk, magyaroknak.

2021.07.18 22:42:22

Tenisz CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Sokakat taszított, de jóval többek számára örökkévaló emlékké merevítették ki a 75. születésnapját ma ünneplő Ilie Nastasét. A román hadsereg hajdani hosszú hajú tisztjét, akinek ma tábornoki nyugdíjat folyósítanak.

2021.07.11 22:53:20

Tenisz KLEIN RON

NS-VÉLEMÉNY. És egyszer talán Wimbledonban is Djokovicsot támogatják.

2021.07.11 14:07:09

Tenisz MURÁNYI DOMONKOS (összefoglaló), TÖRÖK DÁNIEL (percről percre)

A világelső szetthátrányból felállva legyőzte Berrettinit, így a GS-címek számában utolérte Federert és Nadalt.

2021.07.10 14:17:51

Tenisz CS. M.

Az ausztrál világelső karrierje második Grand Slam-torna-győzelmét aratta.