Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.06.02 19:02 Frissítve: 2012.02.16 02:43

Dinara Szafina búcsúztatta az elsőként kiemelt Marija Sarapovát

Hétfőn a nyolcaddöntőkkel folytatódott a francia nyílt teniszbajnokság. A nap eddigi legnagyobb meglepetése, hogy Dinara Szafina búcsúztatta a fő esélyesnek kikiáltott Marija Sarapovát. A férfiaknál nincs szenzáció, továbbra is megállíthatatlan a svájci Roger Federer.

Sarapova (jobbra) szomorúan gratulált a mérkőzés végén honfitársának, Szafinának
Fotó: Reuters
Sarapova (jobbra) szomorúan gratulált a mérkőzés végén honfitársának, Szafinának
A nap legnagyobb meglepetését Szávay Ágnes párosbeli partnere, az orosz Szafina szolgáltatta, mégpedig nem kisebb eredménnyel, mint a női teniszezők világranglistájának élén álló Sarapova búcsúztatásával.

A Roland Garroson elsőként kiemelt Sarapova ugyan az első játszmát még 7:6-ra hozta, a másodikban hiába volt még meccslabdája is, végül honfitársa, Szafina nyerte azt ugyanilyen arányban - következhetett tehát a harmadik szett. Szávay párospartnere pedig megállíthatatlannak bizonyult, és sima 6:2-vel gyakorlatilag lemosta a pályáról a jóval esélyesebbnek kikiáltott Sarapovát, bejutva ezzel a negyeddöntőbe.

A nap eddig lezajlott másik női találkozóján, a hetedikként rangsorolt Jelena Gyementyjeva, honfitársát, az orosz Vera Zvonarjovát búcsúztatta három szettben.

A férfiak küzdelmeiben nem történt meglepetés, tovább menetelt az elsőként kiemelt Roger Federer. A svájci teniszező egy esőszünettel tarkított mérkőzésen három szoros játszmában búcsúztatta a francia Benneteau-t.

A chilei González is ott lesz a negyeddöntőben, miután magabiztos győzelmet aratott az amerikai Ginepri ellen.

Mind a nőknél, mind a férfiaknál két mérkőzésre kerül még sor a mai napon, így estére már kialakulhat a legjobb négy mezőnye mindkét nem küzdelmeiben.

Szafinára még egy mérkőzés vár a mai napon, hiszen párosban Szávay Ágnessel az oldalán az ukrán Bondarenko testvérpáros ellen mérkőznek a negyeddöntőbe kerülésért. Reméljük, hogy az orosz teniszezőt jobban feltüzelte mai szenzációs győzelme, mint amennyire elfárasztotta.

ROLAND GARROS

Férfi egyes, nyolcaddöntő
R. Federer (svájci)–J. Benneteau 6:4, 7:5, 7:5
F. González (chilei)–R. Ginepri (amerikai) 7:6, 6:3, 6:1

Női egyes, nyolcaddöntő
D. Szafina (orosz)–M. Sarapova (orosz) 6:7, 7:6, 6:2
J. Gyementyjeva (orosz)–V. Zvonarjova 6:4, 1:6, 6:2
2021.07.22 00:26:38

Tenisz RUSZANOV ANDRÁS

ALAPVONAL. Több mint hetven esztendeje, 1948 óta először láthattunk magyar férfi teniszezőt újra a wimbledoni negyeddöntőben; akkor egy szombathelyi, most egy nyíregyházi születésű játékos adta meg ezt az örömet nekünk, magyaroknak.

2021.07.18 22:42:22

Tenisz CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Sokakat taszított, de jóval többek számára örökkévaló emlékké merevítették ki a 75. születésnapját ma ünneplő Ilie Nastasét. A román hadsereg hajdani hosszú hajú tisztjét, akinek ma tábornoki nyugdíjat folyósítanak.

2021.07.11 22:53:20

Tenisz KLEIN RON

NS-VÉLEMÉNY. És egyszer talán Wimbledonban is Djokovicsot támogatják.

2021.07.11 14:07:09

Tenisz MURÁNYI DOMONKOS (összefoglaló), TÖRÖK DÁNIEL (percről percre)

A világelső szetthátrányból felállva legyőzte Berrettinit, így a GS-címek számában utolérte Federert és Nadalt.

2021.07.10 14:17:51

Tenisz CS. M.

Az ausztrál világelső karrierje második Grand Slam-torna-győzelmét aratta.