Téli olimpia: ezért nem látta a mellvillantást a jégtánc zsűrije

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.21. 17:11
Korábban beszámoltunk róla, hogy a francia Gabriella Papadakis és párja a második helyen végzett a pjongcsangi téli olimpián a jégtánc rövid programjában, ám a duó hölgy tagja borzasztó kellemetlen helyzetbe került, amikor a ruhája kioldott az előadás közben, így kivillantva a mellét. Az olimpiai jégtáncversenyek technikai specialistája, Slavka Grincová beszélt az esetről az ujszo.com-nak.

„Nem is vettem észre, mi történt Papadakis ruhájával, csak a sajtóból szereztünk tudomást róla – mesélte Grincová. – Láttam, hogy sok az apró hiba a programban, érezhető volt, hogy valami nem stimmel, de azt gondoltam, a túl nagy izgalom miatt rontanak ennyit. A ruha zöld, arany és testszínű volt, ezért szerintem a csarnokban nem nagyon lehetett látni, hogy félrecsúszott.” „Nem is vettem észre, mi történt Papadakis ruhájával, csak a sajtóból szereztünk tudomást róla – mesélte Grincová. – Láttam, hogy sok az apró hiba a programban, érezhető volt, hogy valami nem stimmel, de azt gondoltam, a túl nagy izgalom miatt rontanak ennyit. A ruha zöld, arany és testszínű volt, ezért szerintem a csarnokban nem nagyon lehetett látni, hogy félrecsúszott.”

Ha a technikai zsűri véleménye nem egyezik egy szituációban, akkor újranézheti a kérdéses elemet, ám csak egy rögzített kamera képeit veheti igénybe, a tv-közvetítés nem áll a rendelkezésére.

„Mi csak egy szögből látjuk a programokat, nem is lenne igazságos a versenyzőkkel szemben, ha a tévéközvetítés alapján pontoznánk – folytatta a technikai specialista. – Végig ugyanazon a helyen ülünk, és azt értékeljük, amit onnan látunk, ezért előfordulhatnak apróbb eltérések, ha a tévé valamit közelről, más szögből mutat.”

Az említett okok miatt a zsűri nem regisztrálta az esetet, noha a televíziók előtt mindenki láthatta, hogy mi történt.

Papadakisék a kűr után is a második helyen maradtak, ezzel ezüstérmet szereztek Pjongcsangban.

TÉLI OLIMPIA, PJONGCSANG
MŰKORCSOLYA, JÉGTÁNC
1. Tessa Virtue, Scott Moir (Kanada) 206.07 pont
2. Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron (Franciaország) 205.28
3. Maia Shibutani, Alex Shibutani (Egyesült Államok) 192.59
4. Madison Hubbell, Zachary Donohue (Egyesült Államok) 187.69
5. Jekatyerina Bobrova, Dmitrij Szolovjov (Orosz csapat) 186.92
6. Anna Cappellini, Luca Lanotte (Olaszország) 184.91

Az incidens az AFP képsorozatán (Fotó: AFP)
Az incidens az AFP képsorozatán (Fotó: AFP)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik