Téli olimpia: Csang Csing Lina nagyon optimista a rajt előtt

Vágólapra másolva!
2022.02.04. 15:58
null
Csang Csing Lina (balra) nagyon optimista a rajt előtt (Fotó: Árvai Károly)
Jó hangulatú edzéssel hangolt rövid pályás gyorskorcsolya-válogatottunk a szombaton kezdődő versenyekre.

 

Immár majdnem teljes létszámban edzett a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott pénteken Pekingben (Varnyú Alex továbbra is otthon van még), de a rajt előtti napon nem a versenyhelyszínen köröztek a jégen a mieink, hiszen ott a műkorcsolyázók csapatversenyét rendezték, hanem az edzőpályán – jó hangulatban, mosolygósan.

És végre az akklimatizációt illetően egyre jobban magára találó Liu Shaonggal a soraikban.

A jókedve már a jégre lépés „kitört” a csapat háza táján, nem sokkal később pedig már a jégen jött egy kisebb törés, ennek következményeként Krueger John-Henry hamar a palánkrendszeren találta magát: Imre Emil technikus gyorsan kezelésbe is vette az amerikai színekben négy évvel ezelőtt olimpiai ezüstérmet szerző koris pengéjét.

Az nem volt szokatlan, hogy a viccelődésben Liu Shaolin Sándor vitte a prímet, az már annál inkább, hogy a csapat vezetőedzője, Csang Csing Lina arcára is kiült a mosoly, pedig a kínai tréner nem arról híres, hogy az érzelmeit olyan gyakran kimutatja.

De az edzőnő boldog volt, s leginkább azért, mert amellett, hogy a sportolók jó formában száguldoztak a jégen, Liu Shaoang is egyre inkább felveszi a ritmust.

„Amikor megtudtuk a rossz hírt, vagyis azt, hogy Shaoang tesztje pozitív lett, mindent megtettünk azért, hogy folytathassa otthon az edzéseket, éspedig olyan színvonalon, ahogyan azt megelőzően – nyilatkozta Lina a Nemzeti Sportnak. – Melléálltak a társak, és ez, amellett, hogy melengette a szívemet, segített szinten tartani őt. Mentálisan persze nem volt számára egyszerű ez az egy hét, hiszen nem utazhatott velünk, de amikor megérkezett, és megláttam őt először a jégen, megnyugodtam: láttam, hogy jó állapotban van. Esetében az a kérdés, mikorra piheni ki az utazás fáradalmait, és milyen gyors tud akklimatizálódni. Úgy hiszem, szüksége van még néhány napra, azt hiszem, az ezer méteres döntők napjára, vagyis hétfőre már teljesen rendben lesz. Nagyon optimista vagyok: ahogy visszatér nála minden a normális kerékvágásba, vagyis az edzések után tud pihenni és aludni, minden jobb lesz.”

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Kohán Gergely, Kovács Erika (szöveg), Árvai Károly (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik