Amerikai siker curlingben – Kanadai bronz a hokisoknál

KOVÁCS ERIKA (Pjongcsang), RÁCZ PÉTER, KARÁDI ZOLTÁN (Budapest), HARMATH ÁKOS (élő hírfolyam)KOVÁCS ERIKA (Pjongcsang), RÁCZ PÉTER, KARÁDI ZOLTÁN (Budapest), HARMATH ÁKOS (élő hírfolyam)
Vágólapra másolva!
2018.02.24. 07:04
Nyolc versenyszámban hirdettek győztest a Pjongcsangban zajló téli olimpia utolsó előtti versenynapján. Aranyérmet osztottak az alpesi síelők csapatversenyében, curlingben a férfiaknál, gyorskorcsolyában a tömegrajtos számokban, hódeszkásoknál két számban, és a férfiak klasszikus 50 kilométeres sífutószámában. A Nemzeti Sport Kovács Erika révén a helyszínről is rendszeresen beszámol a történésekről. Kövessen az olimpia utolsó előtti versenynapjának eseményeit folyamatosan frissülő, szöveges közvetítésünk segítségével, szóljon hozzá, mondja el a véleményét!

A párhuzamos óriás-műlesiklással zárult a hódeszkások programja a Pjongcsangban zajló téli olimpián. A győzelmet a férfiaknál a svájci Nevin Galmarini, a nőknél pedig a cseh Ester Ledecká szerezte meg, miután néhány napja az alpesi sízőknél szuper-G-ben már nyert, így a cseh hölgy az első, aki egy téli olimpián két különböző sportágban is olimpiai bajnok lett (a hőskorban volt már olyan, aki sífutásban és északi összetettben is győzni tudott, de az egy sportág két külön szakágának számít). A bronzot a német Ramona Hofmeister szerezte meg.a nőknél pedig a cseh Ester Ledecká szerezte meg, miután néhány napja az alpesi sízőknél szuper-G-ben már nyert, így a cseh hölgy az első, aki egy téli olimpián két különböző sportágban is olimpiai bajnok lett (a hőskorban volt már olyan, aki sífutásban és északi összetettben is győzni tudott, de az egy sportág két külön szakágának számít). A bronzot a német Ramona Hofmeister szerezte meg.

Az amerikaiak is történelmet írtak a férfiak curlingtornáján, a döntőben 10–5-re legyőzték a svédeket – a 8. endet bravúrosan, 5–0-val húzták be. Korábban sohasem nyerték meg az olimpián a curlinget, egyetlen érmük 2006-ból egy bronz volt eddig. Az már csak bónusz, hogy a döntő után a női győzteseknek járó aranyérmet akasztották a fiúk nyakába... A női bronzmeccset is lejátszották, Japán háromszor egyenlítve 5–3-ra legyőzte Nagy-Britanniát.

Ázsiai győzelmek születtek a gyorskorcsolyázók számára először megrendezett tömegrajtos számban, a férfiaknál a koreai Li Szung Hun, a nőknél a japán Takagi Nana győzött.

Kanada lett a férfi jégkorongtorna bronzérmese, miután gólgazdag meccsen 6–4-re legyőzte Csehországot.

ÉREMTÁBLÁZAT

Magyarország visszaesett a 21. helyre, a norvégok szombat hajnalban a 38. érmüket is megszerezték, amivel új rekordot állítottak fel.

XXIII. TÉLI OLIMPIAI JÁTÉKOK, PJONGCSANG

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik