Az amerikaiak az érmeket hiányolják; Cologna beérte Ammannt – ez volt a pénteki nap

KOVÁCS ERIKA (Pjongcsang), RÁCZ PÉTER, KARÁDI ZOLTÁN (Budapest), MAROSI GERGELY (élő hírfolyam)KOVÁCS ERIKA (Pjongcsang), RÁCZ PÉTER, KARÁDI ZOLTÁN (Budapest), MAROSI GERGELY (élő hírfolyam)
Vágólapra másolva!
2018.02.16. 07:14
Hét számban avattak bajnokot a pjongcsangi téli olimpia pénteki versenynapján. Először állhat a dobogó tetejére fehérorosz versenyző a 2018-as ötkarikás játékokon, egy-egy arany jutott még Ausztriának, Dél-Koreának, Hollandiának, Olaszországnak, Svájcnak és Svédországnak. Ez a második olyan versenynap, amelyen az észak-amerikai országok nem nyertek a legfényesebb medáliából. Dario Cologna a svájci sporttörténet „legaranyosabb” olimpikonja lett, beérve a négyszeres olimpiai bajnok Simon Ammannt és Georges Miez-t.

A LEGFONTOSABB HÍREKA LEGFONTOSABB HÍREK

• A férfi szuper-G-t az osztrák Matthias Mayer nyerte meg, a magyar Kékesi Márton kiesett.

• Női műlesiklásban a svéd Frida Hansdotter győzött. Maróty Mariann Mimi az 53. lett, Hozmann Szonját kizárták.

• A svájci Dario Cologna győzelmével ért véget a férfi sífutók 15 km-es versenye. A magyar Kónya Ádám a 89. helyen ért célba. Cologna negyedik olimpiai bajnoki címe ez, ezzel beérte a síugró Simon Ammannt, valamint a tornász Georges Miez-t – csak ők hárman tudtak a svájci sportolók közül négy ötkarikás aranyérmet nyerni.

Női hódeszkakrosszban Michela Moioli Olaszországnak hozott aranyérmet. Az ötszörös világbajnok Lindsey Jacobellisnek megint nem jött össze az ötkarikás arany – sőt, az érem sem.

• Dél-Korea második aranyérmét ünnepli: a dél-koreai Jun Szung Bin győzött férfi szkeletonban.

• Újabb holland aranyérem gyorskorcsolyában, Esmee Visser nyerte meg a női 5000 métert.

• Megszerezte első aranyát Fehéroroszország, méghozzá szabadstílusú sí női ugrásban (aerial). A hatos döntőben négyen buktak, Hanna Huszkova diadalmaskodott.

• A címvédő japán Hanju Juzuru vezet a műkorcsolyázás rövid programja után. A hihetetlen népszerűségnek örvendő Hanju a spanyol Javier Fernándezt és honfitársát, Uno Somát előzi meg.

A PÉNTEKI ARANYÉRMESEK
Alpesi sí, férfi szuperóriás-műlesiklás: Matthias Mayer (Ausztria)
Alpesi sí, női műlesiklás: Frida Hansdotter (Svédország)
Gyorskorcsolya, női 5000 méter: Esmee Visser (Hollandia)
Hódeszka, női krossz: Michela Moioli (Olaszország)
Sífutás, férfi 15 km szabadstílus: Dario Cologna (Svájc)
Szabadstílusú sí, női ugrás: Hanna Huszkova (Fehéroroszország)
Szkeleton, férfiak: Jun Szung Bin (Dél-Korea)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik