Téli EYOF: Zsembery hatodik a rövid program után

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2023.01.25. 17:07
null
Zsembery Katinka (Fotó: MOB-Média)
Magyar szempontból alpesi síben a női műlesiklásra, a műkorcsolya rövid programra és a curlingre irányult a figyelem szerdán a Friuli Venezia Giulia tartormányban zajló téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon – számolt be róla az olimpia.hu.

 

Az időjárási viszonyok korántsem voltak ideálisak Tarvisióban, hiszen az elmúlt napokban majd' egy méternyi hó hullott, amely nem állt össze, így a versenyzőknek a tűzött pályán kívül a hóval és a mély „kádakkal” is meg kellett küzdeniük.

A magyar színeket négy lány képviselte: Körtvélyessy Dóra (Fullsport SE) és Harmati Virág (Körte SE) sajnos nem tudta teljesíteni az első futamot, hasonlóan a mezőny több mint egynegyedéhez.

„A tűzés jó volt, de a pálya rettenetesen puha: nagyon kikádasodott – mondta Körtvélyessy. – Nem volt könnyű síelni rajta, főleg úgy nem, hogy egyenesen az ifi vébéről érkeztem, és tegnap még glatt jégen versenyeztem.”

„Hátra került a súlypontom, és abban a pillanatban vége is volt a futamomnak, odaértem a könyök-kapuhoz, és kicsúsztam” – tette hozzá Harmati Virág.

Szeghalmi Fanni (FreeRide Club) szlalom ranglistapontok hiányában a mezőny legvégén rajtolt az első futamban, amikor már nagyon mélyek voltak a nyomok, de hatalmas küzdelem árán megszerezte a 47. helyet, így készülhetett a második futamra.

Szeghalmi Fanni (Fotó: MOB-Média)
Szeghalmi Fanni (Fotó: MOB-Média)

 

„Nem a szlalom a fő számom, de mindent megtettem annak érdekében, hogy a legjobbamat teljesítsem. Nagyot küzdöttem, elégedett vagyok, de fel kell menni még egyszer a hegyre” – mondta, majd felment és 35. helyen ért le másodszorra, ami egyszerűen remek az előzmények ismeretében.
Kovács Blanka (Callberg Sportiskola) a 44. helyen zárta az első és a 36. pozícióban a második futamot.

„Elég nehéz, fárasztó pályán versenyeztünk, a hó nem volt elég kemény, örülök, hogy leértem az első futamon. Az edzők mondták, hogy legyünk óvatosak, figyeljünk, nekem sikerült – jól éreztem magam” – mondta.

Műkorcsolyában Zsembery Katinka (Vasas SC) révén voltunk érdekeltek, aki élete legjobb rövid programját futva az előkelő hatodik helyen végzett. Edzője, Tokaji-Kulcsár Zsófia szerint tanítványa a szabadnapjáért futott, mert nagyon szerette volna csütörtökön megnézni a magyar snowboard-cross versenyzőket, ehhez pedig hibátlan teljesítmény kellett. Megcsinálta! A különleges produkciót a bírók 50.55 ponttal jutalmazták.

„Életem eddigi legjobb rövid programja volt, úgy érzem, a közönség és magam számára is sikerült emlékezetessé tenni ezt a napot – nyilatkozta Zsembery Katinka, aki az előkelő hatodik helyen áll a rövid program után. – Elégedett vagyok, minden tőlem telhetőt megtettem.”

Curling vegyes csapatunk, Kárász Raul (UTE), Szilágyi Deli (Vasas SC), Nagy Lola (Vasas SC) és Lauchsz Laura este Svájccal mérkőzik – a találkozó eredményével később jövünk.

XVI. TÉLI EURÓPAI IFJÚSÁGI OLIMPIAI FESZTIVÁL
Alpesi sí. Lesiklás. Lányok:
1. Leonie Raich (Ausztria) 1:32.83, 2. Louise Lundquist (Svédország) 1:33.49, 3. Tatum Bieler (Olaszország) 1:33.68, ...35. Szeghalmi Fanni (Magyarország) 1:45.12, 36. Kovács Blanka (Magyarország) 1:45.94
Műkorcsolya. Rövid program. Lányok: 1. Iida Karhunen (Finnország) 57.37, 2. Anna Pezzetta (Olaszország) 56.28, 3. Olesya Ray (Németország) 54.36, ...6. Zsembery Katinka (Magyarország) 50.55

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik