Téli EYOF: Az aranyérem és a versenyek élvezete is a célok között van

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2023.01.18. 19:01
Esküt tett az a huszonegy sportoló,aki kiharcolta a részvételt a január 21-én kezdődő téli Európai Ifjúsági Olimpiai fesztiválon. Az eseményen beszédet mondott Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár, valamint Knoch Viktor, olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázó is útravalót adott a fiataloknak.  

Az ünnepélyes fogadalomtételen az is kiderült, hogy kiket ért az a megtiszteltetés, hogy vihetik a megnyitón a magyar zászlót. Nagy Lola elmondta, őt valósággal sokkolta, amikor meghallotta nevét, míg Barabás Bálint óriási megtiszteltetésként éli meg a feladatot. A curlinges és a snowboardos fiatal arról is beszélt az NSO Tv-nek, nagyon fontosnak tartják, hogy ne csak az eredményeket hajhásszák, hanem éljék meg, élvezzék az olaszországi multisport-eseményt.

Szigeti Dóra erről kicsit másképpen vélekedik, s ki is mondta, magától és a rövid pályás gyorskorcsolya vegyes váltótól is aranyérmet vár a téli EYOF-on. Hogy a csapattársai is egyetértenek-e vele, az kiderül a videónkból, mint ahogy az is, mennyire izgulnak a fiatalok néhány nappal a rajt előtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik