Síugró-vk: elnézést kértek Kamil Stochtól az elmaradt himnusz miatt

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.01.10. 14:42
null
Kamil Stoch győzött szombaton (Fotó: AFP)
A síugró világkupa-sorozat hétvégi, németországi állomásának szervezői elnézését kértek a szombati győztes Kamil Stochtól, amiért technikai okok miatt nem tudták lejátszani tiszteletére a lengyel himnuszt.
A szervezőbizottság vasárnap bocsánatot kért a lengyel síugróktól, a lengyel szövetségtől, a lengyel szurkolóktól és a lengyel nemzettől.

A közlemény szerint nem volt szándékuk megbántani őket, és sajnálatukat fejezték ki, amiért a kudarcot vallott technika miatt nem tisztelhették meg Stoch győzelmét a himnusz lejátszásával.

A németországi Titisee-Neustadtban rendezett versenyen Stoch a 39. vk-sikerét ünnepelhette, ezzel utolérte honfitársát, Adam Malyszt, aki jelenleg a lengyel csapat sportigazgatójként tevékenykedik. Náluk csak az osztrák Gregor Schlierenzauer (53) és a finn Matti Nykänen (46) nyert több vk-versenyt.

A háromszoros olimpiai és kétszeres világbajnok Stoch a hét elején szerezte meg pályafutása harmadik Négysáncverseny-győzelmét. A síugrók mezőnye vasárnap (ma) ismét Titisee-Neustadtban versenyez.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik