Rp. gyorskorcsolya: negyedik a vegyes váltó az almati vk-n

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2022.12.10. 13:51
null
A fináléra Talabos Attila bekerült a vegyes váltóba (Fotó: Földi Imre, archív)
Közel járt a dobogóhoz a magyar vegyes váltó az almati világkupaversenyen, a csapat végül a negyedik helyen ért célba.


Remek szereplés Almatiban, s itt leginkább a vegyes váltót kell kiemelni a szombati nap kapcsán, hiszen a Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Tiborcz Dániel, Nógrádi Bence összetételben futó vegyes váltó bejutott a döntőbe – az elődöntőben a dél-koreaiak mögött végzett a második, továbbjutó helyen a magyar kvartett.

A fináléra változott a csapat összetétele, Jászapáti, Kónya és Nógrádi mellett Talabos Attila lépett jégre: a magyar váltó a negyedik helyen ért célba.

A Jászapáti, Kónya, Somodi Maja, Sziliczei-Német Rebeka összeállítású női váltó alig maradt le a második hollandoktól az elődöntőben – a harmadik pozíció azt jelenti, hogy vasárnap a B-döntőben léphet jégre a csapat.

A férfiváltó, amelyik szombaton Nógrádi, Talabos, Tiborcz, Varnyú Alex összetételben futott, neve elé-mellé szintén a hármas került az elődöntő végén, így aztán a kvartett is a B-döntőben folytathatja vasárnap.

Egyéniben két magyar érdekeltségű számot rendeztek szombaton Almatiban: Kónya Zsófia 1000 méteren nem jutott tovább a negyeddöntőből, míg Sziliczei-Német Rebeka 1500 méteren a B-döntőbe jutott az elődöntőből időeredményének köszönhetően, ahol a harmadik helyen ért célba, ez összesítésben a 11. helyet jelenti.

RÖVID PÁLYÁS GYORSKORCSOLYA
VILÁGKUPA-SOROZAT, 3. ÁLLOMÁS, ALMATI
Magyar érdekeltségű eredmények. Nők. 1000 m:
1. Sarault (kanadai), ...13. Kónya Zsófia. 1500 m: 1. Schulting (holland), ...11. Sziliczei-Német Rebeka. Vegyes váltó: 1. Dél-Korea 2:40.301, ...4. Magyarország (Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Nógrádi Bence, Talabos Attila) 2:41.166

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik