Rp. gyorskorcsolya: mindhárom váltónk elődöntős Salt Lake Cityben

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2018.11.10. 07:15
Nagyszerűen indították a mieink a világkupa-sorozat második állomását Salt Lake Cityben: rövid pályás gyorskorcsolyázóink formájáról és teljesítményéről talán az mond el a legtöbbet, hogy mindhárom váltónk bejutott a szombat esti elődöntőbe.

A Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Burján Csaba, Krueger Cole összetételű, múlt vasárnap világrekordot futó csapat ezt úgy tette meg, hogy mindössze három keresztül szorult a második helyre az 5000 méter alatt, egyébként végig az élen korcsolyázott.

Magabiztosan vette az első akadályt az ezúttal a legerősebb összetételben jégre lépő vegyes váltónk is: a Liu testvérek, Jászapáti Petra és Bácskai Sára Luca nem bízott semmit a véletlenre, szintén futamgyőztesként lépett tovább.

A Jászapáti, Bácskai, Sziliczei-Német Rebeka, Knoch Marta összeállítású női váltónk jó időeredményének köszönheti az elődöntőbe jutást, ám ez az eredmény (4:10.871) éppen azt mutatja, hogy a formálódó-alakuló női sor is egyre jobban összeérik, és egyre jobb teljesítményre képes.

Az egyéni küzdelmek során Liu Shaolin, Liu Shaoang,Varnyú Alex, Jászapáti Petra és Bácskai Sára Luca 1000 méteren a negyeddöntőbe jutott, ötszázon a Liu testvérek, Jászapáti és Burján Csaba vette sikerrel az akadályokat, míg ezerötszázon Burján remekelt, így jégre léphet a szombat esti elődöntőben.

„Eddig ahhoz szoktam hozzá, hogy inkább a sorozat második állomására lendülünk bele igazán, ám már Calgaryban is jól szerepeltünk, a négy érem, közte a két arany és a férfiváltó világrekordja igazán szép teljesítmény. Ha ahhoz képest lendülünk bele itt, Salt Lake Cityben, nyilván nagyon boldog leszek – nyilatkozta Bánhidi Ákos, a magyar short track válogatott edzője és menedzsere. – Az első napot jól zártuk, mindhárom váltónk az elődöntőbe jutott, és legerősebb korcsolyázóink is sikeresen szerepeltek, magabiztosan jutottak tovább. Örömteli, hogy a fiataloktól láthattunk egy-két, jól kivitelezett taktikai és technikai megoldást, ez pedig a jövőre nézve biztató.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik