Rp gyorskorcsolya Eb: Liu Shaolin ezüstérmes összetettben

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.01.24. 15:12
Liu Shaolin Sándor ezüstérmes lett egyéni összetettben és a magyar váltóval is a második helyen végzett rövidpályás gyorskorcsolyázók Szocsiban zajló Európa-bajnokságán vasárnap.

A magyar versenyző szombaton 1500, vasárnap pedig 1000 méteren volt második, s bár 500-on csak 13. lett, 42 pontot gyűjtött, így bejutott a 3000 méteres szuperdöntőbe, ahol a három táv összesített eredménye alapján a legjobb nyolc korcsolyázó vehetett részt.

Az összetett Eb-arany sorsa már eldőlt, a hazai közönség előtt szereplő, 89 pontos Szemjon Jelisztratovnak csak célba kellett érnie, Liu Shaolin számára pedig az volt a tét, hogy megőrizze a második helyet. A 20 éves korcsolyázónak ez sikerült, taktikus versenyzéssel negyedik lett a szuperdöntőben, így 50 ponttal másodikként végzett.

Az arany Jelisztratové, míg a bronz a francia Jeanne Vincent-é lett. A magyaroknak eddig összetettben a Knoch Viktor által a 2009-es Eb-n szerzett bronz volt a legjobb eredményük egyéniben.

Knoch most a 9., Liu Shaolin öccse, Shaoang pedig a 10. helyen zárt összetettben. A nőknél Jászapáti Petra a 13., Bácskai Sára Luca a 17. lett.

A honi sportági szövetség (MOKSZ) tájékoztatása szerint az eredmények nyomán az is eldőlt, hogy jövőre a magyarok ismét három férfi és két női korcsolyázót indíthatnak az egyéni versenyben.

A Knoch Viktor, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Burján Csaba összetételű csapat a döntőben hatalmasat küzdött a végül győztes hollandokkal, illetve a futam közben nagyot hibázó, így hazai közönség előtt csak negyedikként záró oroszokkal. A harmadik helyen a brit váltó ért célba.

A Heidum Bernadett, Keszler Andrea, Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca alkotta női váltó szintén döntős volt, de a fináléban elfáradt, így negyedik lett a hollandok, az oroszok és az olaszok mögött.

Tavaly a magyar férfi váltó a mostanihoz hasonlóan ezüstérmes volt, a nők pedig akkor bronzérmet szereztek.

A magyar küldöttség most négy ezüstéremmel zárt Szocsiban: Liu Shaolin egyéniben 1000 és 1500 méteren, valamint összetettben lett második.

Az egyéni eredmények összesítése alapján Knoch a 9., Liu Shaoang pedig a 10. helyen végzett az összetettben, míg a nőknél Jászapáti a 13., Bácskai pedig a 17. lett.

A magyar küldöttség négy ezüstéremmel zárt Szocsiban: Liu Shaolin egyéniben 1000 és 1500 méteren, valamint összetettben lett második.

RÖVID PÁLYÁS GYORSKORCSOLYA EB
FÉRFIAK

1. Szemjon Jelisztratov (Oroszország) 91 pont
2. LIU SHAOLIN SÁNDOR 50
3. Jeanne Vincent (Franciaország) 44
...9. KNOCH VIKTOR 7
..10. LIU SHAOANG 5
NŐK
1. Elise Christie (Nagy-Britannia) 112 pont
2. Charlotte Gilmartin (Nagy-Britannia) 47
3. Suzanne Schulting (Hollandia) 42
...13. JÁSZAPÁTI PETRA
...17. BÁCSKAI SÁRA LUCA

VÁLTÓK
FÉRFIAK (5000 méter):

1. Hollandia (Sjinkie Knegt, Freek van der Wart, Daan Breeuwsma, Dennis Visser)
2. MAGYARORSZÁG (Knoch Viktor, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Burján Csaba)
3. Nagy-Britannia
NŐK (3000 méter):
1. Hollandia (Jorien ter Mors, Yara van Kerkhof, Lara van Ruijven, Suzanne Schulting)
2. Oroszország
3. Olaszország
4. MAGYARORSZÁG (Heidum Bernadett, Keszler Andrea, Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik