Rp. gyorskorcsolya: Csak köszönettel tartozunk a fiúknak – Gyulay Zsolt

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2022.11.08. 17:50
null
Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang (Fotó: Árvai Károly)
A Liu fivérek országváltása miatt megkerestük a Magyar Olimpiai Bizottságot. A gyorskorcsolyázók az olimpiai járadékuktól minden bizonnyal elesnek.

 

„Sajnos a Magyar Olimpiai Bizottságnak nincs szerepe ebben az ügyben. Nem titok, beszéltem Liu Shaoanggal a múlt héten, onnantól kezdve pedig csak reménykedni tudtam abban, hogy megváltoztatják a döntésüket. A 2026-as téli olimpián nagyon számítottunk egy újabb jó szereplésre, és az egyértelmű, hogy ezt a rövid pályás gyorskorcsolyázóktól várhattuk volna... Ezerszeres köszönet jár a testvéreknek azért, amit tettek ebben a sportágban az elmúlt években, téli sportágban hozták a szebbnél szebb eredményeket, úgyhogy bármi is lesz, mi, sportszeretők, és mi, a Magyar Olimpiai Bizottság tényleg csak köszönettel tartozunk nekik, Shaolinnak és Shaoangnak” – mondta Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

Bár a testvérek még fiatalok, döntésük következtében nem kapnak olimpiai járadékot az ötkarikás aranyakért és érmekért, hiszen az csak a 35. életévüket betöltött bajnokoknak jár, ettől a juttatástól minden bizonnyal elesnek majd, hiszen Kína nem ismeri el a kettős állampolgárságot, márpedig az olimpiai járadék csak magyar állampolgárnak folyósítható.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik