Rövid pályás gyorskorcsolya: remek futások a mieinktől

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2021.10.02. 19:33
null
Jászapáti Petra (j) is remekelt (Fotó: AFP)
Liu Shaoang az 500, Liu Shaolin Sándor az 1500 métert nyerte meg a heerenveeni nemzetközi viadalon.

 

Meg tudnánk szokni a látványt, ez kétségtelen. A heerenveeni Invitation Cup elnevezésű viadalon ötszáz méteren a döntőben négy rövid pályás gyorskorcsolyázót szólítottak a rajthoz: Liu Shaoangot (FTC), Liu Shaolin Sándort (FTC), Krueger John-Henryt (FTC) és a holland Melle van 't Woutot.

Persze, ez még csak a szezon első versenye, és messze nincs ott Hollandiában a világ krémje – illetve a legjobbak közül azért néhányan mégiscsak, köztük a mieink, ez pedig tökéletesen látszott is a viadal szombati napján.

Például abból, hogy a legrövidebb távon Liu Shaoang ellentmondást nem tűrően versenyzett, és nyert (Krueger John-Henry a harmadik, Liu Shaolin Sándor a negyedik helyen ért célba).

S például abból, hogy az ötszáz előtt megrendezték az 1500 méteres küzdelmeket is, ott meg a fináléban az idősebbik Liu iskolázta le a mezőnyt (itt Krueger John-Henry a hatodik lett).

És persze például abból is, hogy a pekingi olimpiára címvédőként utazó férfiváltó hiába versenyez más felállásban, mint Pjongcsangban (Heerenveenben a két Liu mellett Krueger John-Henry és a fiatal Jászapáti Péter alkotta a csapatot), szombaton az elődöntő első futamában egyáltalán nem kellett azért izgulnunk, vajon bejutnak-e a fiúk a vasárnapi fináléba.

Nem kellett idegeskedni a vegyes váltó elődöntője, majd döntője során sem, hiszen a Liu fivérek mellett Jászapáti Petra (SZKE) és Bácskai Sára Luca (MTK) is remekelt a jégen, a kvartett magabiztos győzelmet aratott. Csak mellékesen jegyezzük meg, hogy ez a versenyszám már szerepel a pekingi ötkarikás játékok programjában…

„Jó érzés újra látni a többieket, egészen más egy nemzetközi versenyen jégre lépni, mint edzésen imitálni a versenyhelyzetet, még akkor is, ha Heerenveenben nem túl erős a mezőny. Más a lebonyolítás is, mint azt megszoktuk, hiszen szombaton is először futottuk a váltókat, csak ezt követték az egyéni küzdelmek, ez éppen fordítva szokott lenni” – árulta el Liu Shaolin Sándor.

Vasárnap az ezer méteres, valamint a váltóversenyek döntőit rendezik meg Heerenveenben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik