Peking 2022: most még nehezebb volt a kijutás – Kékesi

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2022.01.18. 16:08
null
Kékesi Márton a 2022-es pekingi olimpiára is elutazik (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
Az alpesi síző Kékesi Márton szerint most még nehezebb volt kijutnia az olimpiára, mint négy évvel ezelőtt. A sportoló súlyos sérülésből felépülve készülhet a február 4-én kezdődő pekingi téli játékokra – írja az MTI.

 

A magyar válogató keretein belül kilenc napon át, nyolc versenyen 16 futamot teljesített a diósgyőri síelő, aki kiélezett csatát vívott a még csak 18 éves Úry Bálinttal, aki tavaly, a junior világbajnokságon a legjobb 18 éven alulinak bizonyult óriás-műlesiklásban.

„Az előző olimpiára se volt könnyű kijutnom, de talán most egy kicsit még nehezebb volt – mondta a 26 éves sportoló a DVTK honlapjának. – Ezt a sikert legfőképpen magamnak köszönhetem, azért, mert elhittem, hogy a sérülésem után igenis vissza tudok kerülni, és ugyanolyam magas szinten tudom folytatni a síelést.”

Kékesi 2018-ban, Pjongcsangban szlalomban a 30. helyen zárt a 108 induló közül, de a többi számban is rajthoz állt. A miskolci síző 2019-ben elülső keresztszalag-szakadás és meniszkuszsérülés miatt nyolc hónapos kihagyásra kényszerült.

A legutóbbi olimpikon diósgyőri versenyző Deák-Bárdos Mihály birkózó volt, aki a 2012-es londoni játékokon vett részt.

A pekingi téli olimpiára február 4. és 20. között kerül sor, az alpesi számok február 6-án kezdődnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik