Peking 2022: a Tripla Gold-tag Staal a kanadai hokikeretben

Vágólapra másolva!
2022.01.25. 20:36
null
Eric Staal (Fotó: Getty Images)
A Tripla Gold-tag Eric Staal is bekerült a pekingi olimpiára készülő kanadai jégkorong-válogatottba.

 

A csatár – aki korábban 17 idényt húzott le a profiligában (NHL) – még 2010-ben Vancouverben lett ötkarikás bajnok, 2006-ban nyert Stanley Kupát a Carolina Hurricanes színeiben, hazája csapatával pedig 2008-an volt világbajnok. Az 1034 NHL-pontot termelő, 37 esztendős Staal jelenleg az NHL tartalékbajnokságában, az AHL-ben érdekelt Iowa Wild játékosa, ezért játszhat az olimpián, ahová az NHL-esek most a koronavírus-járvány miatt nem utazhatnak el.

Amint Shane Doan, a kanadai együttes főigazgatója – korábbi remek NHL-játékos – elmondta, úgy érzik, a most kiadott kerettel van esély visszaszerezni az aranyérmet.

A csapat egy része még tinédzser: például a 2021-es amatőr draft első helyen elkelt játékosa, Owen Power tavaly úgy döntött, inkább az egyetemi bajnokságban erősödik még, nem is írt alá NHL-es szerződést, és most megnyílt előtte az olimpiai szereplés lehetősége. A 18 éves Mason McTavish – a draft harmadik helyezettje – ugyan a szezonban már játszott az NHL-es Anaheim Ducksban, de visszaküldték a junior tartalékok közé, így utazhat Pekingbe.

A kanadai ötkarikás válogatottból kilencen játszanak az orosz bázisú KHL-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik