Peking 2022: a tervek szerint haladnak az előkészületek

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.01.13. 17:55
null
Februárban indul a pekingi téli olimpia (Fotó: Getty Images)
A tervek szerint haladnak a februári pekingi téli olimpia férfi és női jégkorongtornájának előkészületei – jelentette be a nemzetközi szövetség (IIHF) azt követően, hogy a koronavírus-járvány újabb hulláma miatt egyre több helyen egyre több mérkőzést kellett elhalasztani.

Az IIHF tanácsa – amelynek Kolbenheyer Zsuzsanna személyében van magyar tagja – a napokban áttekintette a közelmúlt fejleményeit és a közelgő olimpia előkészítését. A tapasztalatokat összegezve csütörtökön közleményben tudatta, hogy a pekingi előkészületek a tervek szerint haladnak, szigorú buborék-rendszer lesz érvényben nemcsak a hokitornán, hanem az egész olimpián, és folyamatosan tartják a kapcsolatot a kínai szervezőkkel, valamint a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal.

A testület foglalkozott azzal is, hogy az észak-amerikai profiliga (NHL) végül nem küld játékosokat a férfi tornára. Ezzel kapcsolatban Luc Tardif IIHF-elnök elmondta: jogi okokból, a nemzetközi szabályok és szerződések miatt nincs arra lehetőség, hogy NHL-játékos saját akaratából vagy klubengedéllyel mégis részt vegyen az olimpián. Jelezte, hogy az IIHF, az NHL és az NHL-es játékosok szervezete (NHLPA) jól működött együtt, a koronavírus-járvány alakulása azonban meghiúsította a tengerentúlon játszó sztárok szereplését. Hozzátette: az NHLPA és az IIHF elkötelezett abban a tekintetben, hogy a 2026-os olimpián ott lehessenek az észak-amerikai profiliga legjobbjai.

A koronavírus-járvány újabb hulláma miatt több januári eseményt – köztük a Győrbe tervezett női U18-as divízió I/A-világbajnokságot – törölni kellett. Az IIHF felvette a kapcsolatot a szervezőkkel, az érintett csapatokkal és nemzeti szövetségekkel annak érdekében, hogy ezeket a tornákat még az idén le tudják bonyolítani és új időpontokat találjanak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik