Műkorcsolya Eb: hetedik a magyar páros a rövid programban

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.01.12. 22:23
null
Hetedik lett a pekingi olimpiára készülő Chtchetinina Ioulia, Magyar Márk duó (Fotó: hunskate, Facebook)
Az első három helyen oroszok végeztek a párosok rövid programjában a tallinni műkorcsolya Európa-bajnokság szerdai nyitónapján. A 21 kettőst felvonultató mezőnyben hetedik lett a pekingi olimpiára készülő Chtchetinina Ioulia, Magyar Márk duó, míg az újonc Pavlova Maria és Nagy Balázs a 11. helyről várja a folytatást – közölte az MTI.

Előbbi egység nagyszerű produkciót nyújtott, csupán az rontotta le a teljesítményét, hogy Magyar Márk elesett a háromfordulatos toeloopban. Ha ez a hiba nincs, akár eddigi legmagasabb pontszámát is megdönthette volna a két évvel ezelőtti kontinensviadalon tizedik kettős.

A Pavlova, Nagy duó szintén remekül korcsolyázott önmagához képest, ugyanis eddigi legmagasabb pontszámát kapta a rövid programjára, ezzel pedig könnyedén jutott a csütörtöki kűrben jégre lépő legjobb 16 közé.

A pontozók szerint a világbajnok Anasztaszija Misina, Alekszandr Galljamov páros nyújtotta a legjobb teljesítményt, de előnye kevesebb mint egy pont a szintén orosz, kétszeres Európa-bajnok Jevgenyija Taraszova, Vlagyimir Morozov duóval szemben.

Csütörtökön előbb a női rövid programra kerül sor Schermann Reginával az indulók között, este pedig a párosok szabadkorcsolyázása lesz.

Páros rövid program
1. Anasztaszija Misina, Alekszandr Galljamov (orosz) 82.36 pont
2. Jevgenyija Taraszova, Vlagyimir Morozov (orosz) 81.58
3. Alekszandra Bojkova, Dmitrij Kozlovszkij (orosz) 76.26
...7. Chtchetinina Ioulia, Magyar Márk 60.96
...11. Pavlova Maria, Nagy Balázs 56.24

Korábban
férfi rövid program

1. Andrej Mozaljov (orosz) 99.76 pont
2. Mark Kondratyjuk (orosz) 99.06
3. Jevgenyij Szemenyenko (orosz) 99.04
...32. Csernoch András 54.88

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik