Műkorcsolya: Budapest Trophyt rendeznek a Vasas Jégcentrumban

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2022.10.13. 16:55
null
Láng Júlia április óta sérüléssel bajlódik (Fotó: Hunskate)
Harminc ország 100 korcsolyázója lép jégre péntektől vasárnapig Káposztásmegyeren – közte 13 magyar.

 

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) harmadik alkalommal rendezi meg a Budapest Trophyt péntektől vasárnapig a Vasas Jégcentrumban – a nemzetközi szövetség (ISU) challenger versenysorozatához tartozó viadalon közel 30 ország100 műkorcsolyázója és jégtáncosa lép jégre, köztük az egyik tavalyi győztes, az olasz Matteo Rizzi is.

A magyar színeket a felnőttek között Láng Júlia, Schermann Regina és Zsirnov Daria, valamint Berei Mózes József és Vlasenko Alexandr képviseli, a jégtáncosok között a Hancock Lucy, Ilias Fourati és Ignateva Mariia, Szemko Danijil duó indul – a juniormezőnyben Ekker Léna, Major Martina Petra, Virányi Hanna Laura és Zsembery Katinka versenyez.

„Április óta sérüléssel küzdök, emiatt nemcsak fizikailag, hanem mentálisan is nehéz felkészülés van mögöttem, így már annak is nagyon örülök, hogy jégre léphetek ezen a hazai viadalon – mondta el a Sportrádió Hazafutás című műsorában Láng Júlia, magyar bajnok korcsolyázó. – A jobb lábfejemnél van a sérülés, leginkább akkor érzek fájdalmat, amikor azt a két ugrást csinálom, ahol jobb lábbal kell leszúrni. A budapesti versenyre egy könnyített programmal készülök, de ezt a szezon során szeretném majd erősíteni. Csak saját magamra figyelek, és ezúttal csak saját magammal versenyzek, de azt mindenképpen szeretném, ha képes lennék megmutatni téthelyzetben mindazt, amit jelenleg tudok.”

Vardanjan Gurgen, a MOKSZ műkorcsolya ágazati sportigazgatója megerősítette Láng Júlia mondandóját, és kiemelte: „Ha Julcsi kihozza magából a maximumot a hétvégét, az a jövőre nézve is erősítheti őt.”

A sportvezető természetesen beszélt az elvárásokról is: „Akkor lennék elégedett, ha minden kategóriában nyernénk. Viccet félretéve, jelenleg még nincsenek csúcsformában a sportolók, de nem is lenne jó, ha abban lennének. Ha mindannyian meg tudják mutatni jelenlegi tudásukat, én nagyon elégedett leszek.”

A háromnapos viadalra a belépés ingyenes.

PROGRAM
2022. október 14., péntek
13: férfi rövid program, juniorok

14.15: férfi rövid program
17.20: jégtánc, ritmus tánc, juniorok
18.10: jégtánc, ritmus tánc

2022. október 15., szombat
14:
női rövid program, juniorok
16.30: női rövid program
19.45: férfi kűr, juniorok
21: jégtánc kűr, juniorok

2022. október 16., vasárnap
9:
női kűr, juniorok
11.40: női kűr
15.20: férfi kűr
19: jégtánc, kűr

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik