Magyar Korcsolyázás Napja: aranybetűs nap a Városligetben

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2020.02.22. 21:35
Két éve, 2018. február 22-én az első téli olimpiai bajnoki cím megszületésével új fejezet íródott a magyar sport történelemkönyvébe.
A Liu testvéreket is jégre csalta Kori, a vizsla (Fotó: Tumbász Hédi) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!
A Liu testvéreket is jégre csalta Kori, a vizsla (Fotó: Tumbász Hédi) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

 

Aki ott volt, sohasem feledi!

És azok sem, akik a televízió képernyője előtt követték a versenyt: 2018. február 22-én a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Burján Csaba, Knoch Viktor összetételű rövid pályás gyorskorcsolyaváltó megszerezte Magyarország első téli olimpiai aranyérmét Pjongcsangban.

A korcsolyasport, de az egész magyar sport történelmében aranybetűs dátumként szerepel ez a nap – az emlékezetes és dicsőséges teljesítmény előtt tisztelegve lett február 22-e a Magyar Korcsolyázás Napja.

Az idei volt tehát a második ilyen alkalom az ünnepre, az esemény központi helyszínén, a Városligeti Műjégpályán pedig ünnepelt is mindenki – kicsik és nagyok, korcsolyázók és érdeklődők, szurkolók és rajongók. Volt, aki gyorstalpalón próbálta elsajátítani a korcsolyázás technikáját, akadt, aki csak egy autogramért ugrott ki a Városligetbe, merthogy persze a jégről és a jég mellől nem hiányozhattak a sportolók, köztük az olimpiai bajnokok sem!

Őket is a jégre „parancsolta” a program végén Kori, a vizsla, a korcsolyázócsalád kabalaállata: a bátor vállalkozók a sportolókkal teljesítették a bajnokok körét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik