Kép: „Én nem doppingolok” – állt a pólóján, majd megbukott a teszten az olimpikon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.23. 22:16
Mint arról beszámoltunk, pozitív lett a doppingtesztje a pjongcsangi téli olimpián szerepelt bobosnak, Nagyezsda Szergejevának. A történet érdekessége, hogy az orosz sportoló néhány héttel ezelőtt adott interjújában tisztának vallotta magát, és ezt egy különleges pólóval még kimondottan hangsúlyozta is…

Az orosz sportági szövetség pénteki bejelentése szerint a versenyző a múlt vasárnap adott mintájával bukott meg. Öt nappal korábban még negatív eredményt hozott a rajta elvégzett vizsgálat.

A pozitív tesztről szóló bejelentés után az orosz sportolónak az AP hírügynökség számára még február elején adott interjúja kezdett terjedni az interneten. Íme, egy részlet belőle:

„Nem tudom, miért, de egyre többet kezdtek beszélni rólunk. Talán ez is annak a jele, hogy tiszták vagyunk. Sokan jönnek és mondják nekünk, hogy »Örülünk, hogy ti itt vagytok!«” – mondta Szergejeva az interjújában, melyet az alábbi pólóban adott:

„Én nem doppingolok” – állt Szergejeva pólóján (Fotó: Twitter)
„Én nem doppingolok” – állt Szergejeva pólóján (Fotó: Twitter)

Szergejeva 12. lett versenyzőtársával a női kettes bobosok viadalán.

Ez a második orosz doppingeset Pjongcsangban: csütörtökön a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) megfosztotta bronzérmétől az orosz Alekszandr Kruselnyickijt és Anasztaszija Brizgalovát, akik curling vegyes párosban lettek harmadikok. Kruselnyickij mintájában vasárnap a vérkeringést segítő meldonium nyomaira bukkantak.

Az orosz pozitív teszt azért különösen pikáns, mert az államilag irányított doppingrendszer miatt a NOB korábban felfüggesztette az Orosz Olimpiai Bizottságot, kizárta a pjongcsangi játékokról, és csak semlegesként, az ötkarikás zászló alatt engedélyezte az orosz sportolók indulását, „Olimpiai Sportolók Oroszországból" (OAR) megjelöléssel. Ez a jelzés szerepel az öltözékükön, aranyérem esetén az olimpiai himnuszt játsszák el nekik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik