Hódeszka: kihagyja az idényt az olimpiai bajnok amerikai

Vágólapra másolva!
2022.04.26. 08:55
null
Chloe Kim kihagyja az idényt (Fotó: AFP)
Chloe Kim, az amerikaiak kétszeres olimpiai aranyérmes hódeszkása mentális problémák miatt kihagyja a 2022–2023-as idényt – írja az MTI.


A 22. születésnapját múlt szombaton ünneplő sportoló a Cheddar News portálnak kifejtette: egy rendkívül szórakoztató, ám egyben fárasztó szezon után, amely olimpiai év volt, nem akar azonnal visszatérni.

„Csak szeretném kiélvezni ezt az időszakot, átélni az egészet, és csak akkor visszatérni, ha már teljesen felkészültnek érzem magam. A tervem ugyanis az, hogy a harmadik aranyérmet is szeretném megszerezni” – nyilatkozta.

Kim 2018-ban, Pjongcsangban 17 évesen nyerte meg a hódeszkások félcső versenyszámát, és sportágának legfiatalabb női olimpiai aranyérmese lett. A sportoló a mostanihoz hasonló okokra, valamint tanulmányaira hivatkozva a 2018-as ötkarikás játékok után is kihagyott egy teljes idényt. Az amerikai versenyző Pekingben a félcső abszolút favoritjaként, már a 2019-es és a 2021-es világbajnokság győzteseként állt rajthoz, és megvédte olimpiai címét.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik