Alpesisí-vk: törölték a csütörtöki futamokat, Kriechmayr és Gut a szakági győztes

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.03.18. 14:57
null
Lara Gut hatalmas fölénnyel nyert (Fotó: Getty Images)
A köd miatt törölni kellett a csütörtökre (mára) kiírt szuperóriás-műlesikló futamokat az alpesi sízők lenzerheidei világkupadöntőjében.

 

Mivel a versenyek pótlására már nincs lehetőség, ezzel megvannak a szakági győztesek.

A férfiaknál a kétszeres világbajnok Vincent Kriechmayr diadalmaskodott, szuper-G-ben legutóbb 2008-ban avattak osztrák bajnokot Hannes Reichelt révén. A szám 29 éves specialistája 83 pontos előnnyel érkezett a svájci fináléra.

A nőknél már február végén bebiztosította szakági elsőségét a svájci Lara Gut, aki előzőleg lesiklásban harmadik lett. Az összetett vk-ban a második helyen áll a szlovák Petra Vlhová mögött.

A vk-döntő előtt az összetett győzelemért is harcban lévő svájci versenyző csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, hátrányosan érinti, hogy a gyors számokból alapból is kevesebbet (15-öt) rendeztek volna, mint a technikai számokból (18), a két elmaradt versennyel pedig ez az arány még rosszabb lett.

„Ugyanezt mondanám, ha 11 gyors számra jutna hét technikai, mert az sem lenne fair” – fogalmazott a svájci síző, aki a lenzerheidei törlés szükségességét nem vitatta.

Gut 96 pontos hátránnyal érkezett a svájci helyszínre, ám a két gyors szám törlésével – amelyekben sokkal jobb összetettbeli riválisánál, a szlovák Petra Vlhovánál – szinte semmi esélye nem maradt arra, hogy pályafutása során másodszor is elhódítsa a nagy kristálygömböt.

Pénteken a tervek szerint a csapatversenyt bonyolítják le a svájci síközpontban, majd a hétvégén óriás-műlesiklással és műlesiklással zárul a program.

A rossz időjárási körülmények miatt a szerdai lesikló futamokat is törölni kellett, azaz egyelőre a vk-döntőben még egyetlen versenyt sem sikerült lebonyolítani.

FÉRFIAK
A szakági világkupa végeredménye, szuperóriás-műlesiklás:
1. Vincent Kriechmayr (osztrák) 401 pont, 2. Marco Odermatt (svájci) 318, 3. Matthias Mayer (osztrák) 276

Az összetett világkupa állása (még 2 verseny van hátra): 1. Alexis Pinturault (francia) 1100 pont, 2. Marco Odermatt (svájci) 1069, 3. Loic Meillard (svájci) 760

NŐK
A szakági világkupa végeredménye, szuperóriás-műlesiklás:
1. Lara Gut (svájci) 525 pont, 2. Federica Brignone (olasz) 323, 3. Corinne Suter (svájci) 310

Az összetett világkupa állása (még 2 verseny van hátra): 1. Petra Vlhová (szlovák) 1352 pont, 2. Lara Gut (svájci) 1256, 3. Michelle Gisin (svájci) 1025

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik