Alpesi sí: vége a nagyot bukó Reichelt idényének – videó

Vágólapra másolva!
2019.12.29. 18:41
null
Reichelt már túlesett a műtéten (Fotó: AFP)
Még Szombaton, az alpesi sízők világkupa-sorozatának Bormióban rendezett férfi lesikló versenyén bukott nagyot az osztrákok 39 éves kiválósága, Hannes Reichelt, s vasárnap kiderült, elszakadt elülső keresztszalagja miatt számára véget ért a jelenlegi idény. Vasárnap aztán egy újabb osztrák síző bukott Bormióban: Christopher Neumayer esett a Szuper-G első futamában, őt is helikopterrel vitték kórházba.

NEm kizárt, hogy Hannes Reichelt pályafutásának véget vet az alábbi videón látható esés, miután 39 éves, és ennyi idősen már nem biztos, hogy belevágna egy hosszú rehabilitációs folyamatba.

Az osztrák síszövetség közlése szerint Reichelt vasárnap reggel Innsbruckban meg is operálta dr. Karl Golser, s az orvos szerint a beavatkozás jól sikerült.

Reichelt pályafutása során 13 világkupa-futamot nyert, s 2015-ben világbajnoki címet szerzett Szuper-G-ben, s 2008-ban megnyerte a szakági világkupát, ugyanebben a műfajban.

Vasárnap aztán újabb sízőt vesztettek az osztrákok, az Alpesi kombinációhoz tartozó Szuper-G első futamában Christoph Neumayer szállt el hasonlóan, mint Reichelt, s őt is a pálya melletti védőhálóból kellett kiszabadítani, majd mentőhelikopterrel kórházba szállítani. Bővebb információ még nincs az állapotáról, de a szövetség holnapja szerint minden bizonnyal térdsérülést szenvedett.

REICHELT BUKÁSA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik