Alpesi sí: a férfiaknál is vége – Kilde az összetett vk-győztes

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.03.12. 21:23
A Nemzetközi Síszövetség döntése értelmében a női alpesi sízők és a síugrók után törölték a férfi alpesi sízők hétvégi szlovéniai futamait, így számukra is véget ért a világkupaidény. Az összetett győzelmet a norvég Aleksander Aamodt Kilde szerezte meg a francia Alexis Pinturault és a norvég Henrik Kristoffersen előtt.

Alpesi sí, a férfi összetett vk végeredménye:1. Aleksander Aamodt Kilde (norvég) 1202 pont, 2. Alexis Pinturault (francia) 1148, 3. Henrik Kristoffersen (norvég) 1041Alpesi sí, a férfi összetett vk végeredménye:1. Aleksander Aamodt Kilde (norvég) 1202 pont, 2. Alexis Pinturault (francia) 1148, 3. Henrik Kristoffersen (norvég) 1041

A Nemzetközi Síszövetség (FIS) csütörtökön törölte a férfi és női síugrók világkupa-sorozatából hátralévő versenyeket, és a jövő hétvégi sírepülő-világbajnokságot, így véget ért az idény. A férfiaknál csütörtökön Trondheimben, vasárnap Vikersundban rendeztek volna egyéni vk-viadalt, míg szombaton utóbbi helyszínen csapatversenyre került volna sor. A nőknél Trondheim mellett jövő héten két orosz helyszínen lett volna a vk-zárás. A planicai sírepülő-vb-t a következő szezonra halasztották.

A törlések következtében a férfiaknál az osztrák Stefan Kraft három év után másodszor nyerte meg a vk-sorozatot, míg a nőknél a norvég Maren Lundby sorozatban harmadszor diadalmaskodott, a hétfőn megsérülő Vörös Virág pedig 12 pontjával 42. lett.

Síugrás, a férfi vk végeredménye:1. Stefan Kraft (osztrák) 1659 pont, 2. Karl Geiger (német) 1519, 3. Kobajasi Rjoju (japán) 1178

Törölték a sífutók jövő heti minneapolisi és canmore-i futamait, így jelen állás szerint a hétvégén, Québecben zárul a sífutóidény. Északi összetettben sem tartják meg a hétvégi schonachi versenyeket, ott azonban már hetekkel ezelőtt eldőlt, hogy a norvég Jarl Magnus Riiber nyerte meg a világkupát, honfitársa, Jörgen Graabak és a német Vinzenz Geiger előtt.

Északi összetett, az összetett vk végeredménye:1. Jarl Magnus Riiber (norvég) 1586 pont, 2. Jörgen Graabak (norvég) 1106, 3. Vinzenz Geiger (német) 917

A sílövőknél jelenleg is zajlik a finnországi Kontiolahtiban a világkupa, de náluk is él az 500 fős korlátozás, a jövő heti oslói vk-döntő megrendezését azonban nem engedték meg a hatóságok, így ezen a hétvégén ebben a sportágban is befejeződik az idény.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik