Vancouver 2010: lemondott az Orosz Olimpiai Bizottság elnöke

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.03.03. 16:17
A sikertelen vancouveri olimpiai szereplés után szerdán lemondott posztjáról Leonyid Tyjagacsov, az Orosz Olimpiai Bizottság elnöke.

Az ITAR-TASSZ hírügynökség értesülése szerint a 63 esztendős sportvezető levélben jelezte lemondását, szóvivője azonban nem kívánta kommentálni ezt az információt. Tyjagacsov 2001 óta állt a szervezet élén.

Vitalij Mutko sportminiszter kedden azt mondta: az ország versenyzői a realitást tükröző teljesítményt nyújtottak az olimpián, s a versenysport jelenleg is zajló megújítása miatt leghamarabb nyolc év múlva kerülhetnek ismét a világ legeredményesebb nemzetei közé.

A vancouveri játékok után az állami sportvezetőket a helyi média mellett Dmitrij Medvegyev államfő is hevesen kritizálta, az illetékeseket "jóllakott kandúroknak" nevezte, s lemondásra szólította fel őket.

Az olimpián Oroszország – története eddigi legrosszabb ötkarikás szereplésével – összesen 15 érmet szerzett, de csak három aranyat, s ezzel az éremtáblázat 11. helyén végzett. A játékok előtt 40 érem megszerzését, az éremtáblázaton pedig az első háromba kerülést célozta meg a sportvezetés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik