Vancouver 2010: Knoch Viktor szerint kilökte őt a német versenyző

Vágólapra másolva!
2010.02.18. 11:09
null
Knoch Viktor (jobbra) 1000 méteren sem jutott tovább selejtezőfutamából (Fotó: Action Images)
Ahogy arról már beszámoltunk, Knoch Viktor a férfi rövid pályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres számában nem jutott tovább a selejtezőfutamából, miután csak a harmadik helyen végzett. A magyar versenyző úgy véli, a második pozícióból szabálytalanul szorította őt ki a német Tyson Heung.


„A német gyereknek nem volt helye, kilökött – óvhattunk volna talán... Ilyen esetben nagyon nagy százalékban a belsőt büntetik, márpedig ha őt kizárják, akkor továbbjutok a második helyen" – kezdte a verseny után a mob.hu-nak adott értékelését Knoch Viktor.

„Úgy terveztem, kényelmesen utazom a kanadai mögött a második helyen, és szerintem tartani is tudtam volna ezt a pozíciót, ha nincs az a lökés. Így viszont, miután kisodródtam a külső ívre, először fel kellett zárkóznom, aztán még előznöm egyet, ez mind-mind plusz energia, és annyi már nem maradt, hogy a németet is megfogjam. Ha a bírók nem tesznek semmit a szabálytalankodók ellen, akkor nem tudok mit csinálni" – mondta a torinói olimpián 1500 méteren ötödik helyet szerző Knoch.

„Az ötszázig még van időm pihenni, majdnem egy héten át – kicsit regenerálódom, feldolgozom mindazt, ami történt... Az biztos, hogy ötszázon nagyon sok múlik a rajton, és még több a pályabeosztáson. Az a baj, hogy a világkupákkal ellentétben itt nem az idő alapján dől el, ki hányas pályára kerül, hanem sorsolják: ha az egyes vagy a kettes pályára kerülök, azzal jó esélyem van bármelyik futamban, de például a négyesről már elég necces odakerülni" – mondta a magyar versenyző.

A női lesiklásban tegnap 35. helyen végzett Berecz Anna értékelését itt olvashatja!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik