Vancouver 2010: A legnagyobb dicsőség, hogy itt vagyunk - Tagscherer Imre

Vágólapra másolva!
2010.02.15. 00:07
Kemény kihívást jelentett a férfi sílövőknek a 10 kilométeres sprintverseny, hiszen rendkívül változatos időjárási körülmények között kellett megtenniük a távot.

Ahogy arról beszámoltunk, Tagscherer Imre a 88 indulóból a 80. helyen végzett. A magyar versenyző a fekvő és az álló testhelyzetben is két-két lövést hibázott, így úszott el a számára még jobb, 70. vagy akár 60. helyezés körüli pozíció.Ahogy arról beszámoltunk, Tagscherer Imre a 88 indulóból a 80. helyen végzett. A magyar versenyző a fekvő és az álló testhelyzetben is két-két lövést hibázott, így úszott el a számára még jobb, 70. vagy akár 60. helyezés körüli pozíció.

A 38 éves Tagscherer a ranglistás helyezések alapján a mögötte lévő három induló mellett további öt, nála jobb helyen álló sílövőt is megelőzött, ami dicséretes teljesítmény.

„A mai fél óra alatt mindent kaptunk, ami elképzelhető. Volt napsütés, eső, hózivatar: erre nem lehetett rákészülni, hiszen ötpercenként változott az idő. Ez még a nagy nemzeteket is rendkívül nehéz feladat elé állítja, nemhogy minket, kicsiket. Igazából, amikor beértem a célba, rosszabb eredményre gondoltam, mivel nem ment annyira a futás és a lövés sem, ám végül kiderült, jobb helyen végeztem, mint amire számítottam" – mondta a Vasas sportolója a mob.hu-nak a célba érés után, majd hozzátette:

„Számomra nagyon nagy siker, hogy nyolcan is mögöttem végeztek – de a legnagyobb dicsőség, hogy itt vagyunk, képviselhetjük Magyarországot."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik