Ted Ligety duplája, meglehet a mesterhármas

Vágólapra másolva!
2013.02.11. 19:47
null
Ted Ligety duplázott, papírforma a mesterhármas? (Fotó: Action Images)
Ted Ligety győzelmével ért véget a schladmingi világbajnokság férfi szuperkombinációs száma. Az amerikai klasszis mögött a horvát Ivica Kostelic végzett a második helyen, míg a bronzérmet az osztrák Romed Baumann szerezte meg.

 

Schladmingban a férfiak szuperkombinációs viadalával folytatódott az alpesisí-világbajnokság. Az egy lesiklásból és egy műlesiklásból álló verseny őrületes izgalmakat hozott – magyarok nélkül.

A lesiklás során az osztrák Romed Baumann lett az első, őt a norvég Aksel Lund Svindal és az olasz Christof Innerhofer követte. Nagy meglepetés nem született az első részben, többnyire az esélyesek végeztek az élen.

A győzelmet megcélzó horvát Ivica Kostelic és a hazaiak kedvence, Benjamin Raich a 10., illetve a 12. helyről várhatták a folytatást. Kostelic 1.37, Raich 1.52 másodperccel követte az éllovas Baumannt.

Mégsem az előbb említett urak közül került ki a győztes. Raich kiesett, és bár Kostelic meggyőző síelést mutatott be, valamint Baumann is nagyon szépen teljesített, csak az ezüst és a bronzérem jutott nekik. Az ok: Ted Ligety volt.

Az amerikai egészen fantasztikusan síelt az eddigi szezonban, kiváló formáját pedig a világbajnokságra is sikerült átmentenie. Rögtön megnyerte az első számot, a szuper-G-t, hétfőn pedig a szuperkombinációs elsőség is az övé lett. Ligety több mint egy másodperccel verte el a mezőnyt.

Nem bírt az esélyesség terhével Aksel Lund Svindal. A szuperkombinációt az előző két világbajnokság alkalmával megnyerő norvég hibázott a műlesiklás során, és kiesett.

Ligety 2006-ban Torinóban olimpiai bajnoka volt ennek számnak, most már a világbajnoki címet is megszerezte. A magyar felmenőkkel rendelkező síelő igen jó eséllyel pályázik a mesterhármasra, hiszen a legerősebb száma, az óriás-műlesiklás még hátra van – 15 alkalommal nyert világkupaversenyt ebben a szakágban.

ALPESI SÍ, VILÁGBAJNOKSÁG, SCHLADMING (AUSZTRIA)
Férfi szuperkombináció
1. Ted Ligety (amerikai)
2:56.96
2. Ivica Kostelic (horvát
+1.15
3. Romed Baumann (osztrák)
+1.17

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik