Szocsi 2014: Selänne az MVP, két kapus is díjazott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.24. 08:45
A címvédő Kanada sikerével ért véget a szocsi olimpia férfi jégkorongtornája, és – a szokásoknak megfelelően – a döntő napján díjazták a viadal legjobb játékosait. A szakírók az ötkarikás torna legértékesebb játékosának a finn válogatott veterán csapatkapitányát, Teemu Selännét látták, aki amellett, hogy bronzéremig vezette az északiakat, a hokitörténet legidősebb gólszerzője is lett Szocsiban. 

Az All-Star-együttesbe egy játékos került be a győztes kanadaiaktól, a védő Drew Doughty, a döntőt elveszítő svédektől viszont kettő is: a Szocsiban fantasztikus teljesítményt nyújtó, 4+4-es mutatóval záró Erik Karlsson, illetve a kapus Henrik Lundqvist. Érdekesség, hogy a média képviselői őt látták a legjobb hálóőrnek, ugyanakkor a szakemberek szavazatai alapján kiosztott legjobb kapus díját a kanadai Carey Price viheti haza.

SZOCSI 2014, FÉRFI JÉGKORONGTORNA
KÜLÖNDÍJAK (a szakemberek szavazatai alapján)
A legjobb…
…kapus:
Carey Price (Kanada)
…hátvéd: Erik Karlsson (Svédország)
…csatár: Phil Kessel (Egyesült Államok)

A legértékesebb játékos (MVP):
Teemu Selänne (Finnország)

Az All-Star-csapat (az újságírók szavazatai alapján): Henrik Lundqvist (Svédország) – Drew Doughty (Kanada), Erik Karlsson (Svédország) – Phil Kessel (Egyesült Államok), Teemu Selänne (Finnország), Mikael Granlund (Finnország)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik