Szocsi 2014: a „fekete özvegy” a városban, nőtt a terrorfélelem

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.21. 20:36
null
Szocsiban járva lehetőleg kerüljék el Ruzanna „Szalima” Ibragimovát
Minden jel arra utal, hogy a biztonsági szerveknek komoly kihívást jelenthet a február 7-én kezdődő szocsi téli olimpia: hírügynökségi beszámolók szerint a városban egyre nagyobb a készültség, és ugyan Vlagyimir Putyin orosz elnök többször hangsúlyozta, hogy kezelni tudják a helyzetet, a volgográdi robbantás továbbra is félelemre ad okot.

 

A CNN tudósítói szerint minden jel arra utal, hogy a Fekete-tenger partján fekvő várost közvetlen terrortámadás fenyegeti. Legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a szállodákban egy fotó hívja fel a figyelmet a veszélyre. A képen bizonyos Ruzanna „Szalima” Ibragimova látható, aki a feltételezések szerint a kaukázusi régió egyik militáns csoportjához tartozó volt fegyveres özvegye.

A szórólapok szerint a nőt nagy valószínűséggel lehet összefüggésbe hozni „az olimpiai régióba tervezett terrorista cselekménnyel”. A „fekete özvegyként” is beazonosított nő minden valószínűség szerint már a városban tartózkodik, és a hatóságok szerint egyike lehet azon gyanús személyeknek, akiket igyekeznek megtalálni.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik