Sílövő-vk: Fourcade hajrája aranyat ért Szocsiban

Vágólapra másolva!
2013.03.07. 17:47
A férfiak 20 km-es versenyével folytatódott a sílövők világkupa-sorozata a jövő évi téli olimpia helyszínén, az oroszországi Szocsiban. A győzelmet a francia Martin Fourcade szerezte meg a német Andreas Birnbacher és az ukrán Szergej Szemenyov előtt. Gombos Károly a 87. helyen végzett.

Az első sorozat után még a francia Jean Guillaume Beatrix állt az élen, de később visszaesett. A többi lövészetnél mindig Birnbacher vezetett, aki hibátlanul teljesítette a versenyt.

A végén azonban mégsem örülhetett, mert az első lövészetében rögtön egyet rontó Fourcade szépen fokozatosan dolgozta le egyperces hátrányát, s bár az utolsó sorozatot követően még 16 másodperces hátrányban volt, az utolsó négy kilométeren ezt ledolgozta, sőt hét másodperces előnnyel végül a versenyt is megnyerte.

Szemenyov ugyancsak hibátlanul lőtt, s végig ott volt Birnbacher mögött, de Fourcade hajrájának köszönhetően végül neki is meg kellett elégednie a harmadik hellyel.

A 101 induló között ott volt a magyar Gombos Károly is, aki az első és az utolsó lövészetében rontott csak egyet-egyet, így összesen két lövőhibával a 87. lett.

Sílövő-vk, Szocsi (Oroszország)
FÉRFI 20 KM-ES VERSENY
1. Martin Fourcade (francia) 49:40.6 (1)
2. Andreas Birnbacher (német) +6.9 (0)
3. Szergej Szemenyov (ukrán) +31.9 (0)
...
87. Gombos Károly (magyar) +9:53.7 (2)
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA
1. Martin Fourcade (francia) 1072
2. Emil Hegle Svendsen (norvég) 751
3. Jakov Fak (szlovén) 658

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik