Rövid pályás gyorskorcsolya Eb: nincs magyar döntős

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.01.20. 15:28
Sem Liu Shaolin Sándornak, sem Heidum Bernadettnek nem sikerült bejutnia a döntőbe 1000 méteren a Malmőben zajló rövid pályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján.

Heidum az elődöntős futamában a rajt után a negyedik helyre sorolt be, s ezt a pozíciót tartotta, majd három körrel a célba érkezés előtt támadást indított az előtte haladó osztrák Veronika Windisch ellen, de a kanyarban megcsúszott, elesett és riválisával együtt a biztonsági szivacsnak ütközött. A versenybírók szerint Heidum bukását nem valamelyik ellenfele okozta, így a magyar korcsolyázó nem került be a fináléba.

A még juniorkorú Liu Shaolinnak francia, holland és orosz riválissal kellett megküzdenie a fináléba kerülésért, s bár a verseny nagy részében negyedikként haladt, a 2011-ben összetett Eb-t nyerő Thibaut Fauconnet esése miatt két körrel a vége előtt esélye nyílt feljönni a második helyre. A magyar korcsolyázó azonban későn indította el a támadását, és a célba érésnél, bár csak négy századdal, de lecsúszott a döntőt érő második pozícióról.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik