Miklós Edit: Nem teher, hogy az olimpiai arany a célom!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.24. 13:26
null
Hazaérkezett a magyar küldöttség (Fotó: Szabó Miklós)
Hétfő reggel hazaérkezett a szocsi téli olimpia magyar sportolóit szállító repülőgép. Bár a nyári játékoktól eltérően ezúttal nem beszélhettünk aranygépről, a megszerzett egy pont is dicséretes, mert ebből sem termett túl sok a magyar küldöttségnek a téli játékok történetében.

Rajongótábor, szülők, virágcsokrok fogadták a szocsi téli olimpián szereplő magyar küldöttségnek azon részét, amely hétfő délben érkezett meg Szocsiból. Mintegy 36 órája voltak talpon a sportolók, akik között Miklós Edit és a 6. helyével pontszerző magyar női rövid pályás gyorskorcsolyaváltó tagjai is megjelentek.

Nagy Zsigmond csapatvezető példaértékűnek tartja a magyar küldöttség szereplését.

„A magyar hölgyek is képesek a világsikerre. A történelem legnagyobb olimpiáján vagyunk túl, itt voltak a legjobbak is, így büszkeséggel tölt el minket, hogy ebben a mezőnyben is helytálltak. Szereplésük példaértékű.”

Meglepődtem, hogy ennyire sokan kíváncsiak, hogy ennyien támogatják a téli sportokat – utalt a lesiklásban heteik helyével minden idők legjobb magyar alpesisí-eredményét elérő Miklós Edit a felfokozott érdeklődésre az olimpia alatt és után. „Nem állok le, hiszen a héten utazom tovább Svájcba világkupaversenyre.”

Miklós Edit arról is beszélt, hogy magasra tette a mércét, de ez nem probléma a számára. „Az olimpia csak egy lépcsőfok volt, innen felfelé haladok. Minden sportolónak vannak elvárásai önmagával szemben. Nem hiszem, hogy nagy terhet rakok magamra azzal, hogy az olimpia aranyt tűztem ki célomul. Legfeljebb nem sikerül.”

Miklóssal kapcsolatban szóba került egy korábbi hír, mely szerint a korábban román színekben versenyző sportolótól a szomszéd ország szövetsége visszaköveteli azt a pénz, amit belefektettek.

„Nem foglalkozom ezzel a kérdéssel – mondta Miklós Edit. – Nem csak akkor kell felfigyelni egy sportolóra, amikor már eredményeket ér el. Azt kell mondanom, késő bánat!”

„Írottan és nyomtatottan megjelenik az a fejlődés, amin keresztül ment a magyar sísport, különösen az alpesi az elmúlt nyolc év során – értékelt Kaszó Klára, a Magyar Síszövetség ügyvezető elnöke, az Európai Síszövetség elnöke. – Az eredmények Miklós Edit nélkül is sokkal jobbak, mint a négy vagy nyolc évvel ezelőttiek, de ő tette fel a pontot a í-re. Én reménykedtem ennél jobb eredményben is, talán Editben benne is lett volna. Ehhez sok mindennek másképp kellett volna történnie, de Edit megtanított arra, hogy előre nézzek. Nem bánunk semmit, megpróbáljuk ennél jobban, profibban, erősebben."

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik