Hoffmannék a 14. helyen, Miller felért a csúcsra - napi összefoglaló

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2010.02.22. 07:41
null
Zavozin Makszim és Hoffmann Nóra jól járta a csárdást (Fotó: Reuters)
Hoffmann Nóra és Zavozin Makszim jól járta a csárdást a vancouveri téli olimpián: a magyar duó összesítésben a 14. helyen áll a jégtáncosok vasárnapi original programját követően. A német André Lange, Kevin Kuske kettős megnyerte a kettesbobosok küzdelmét, és Lange ezzel történelmet írt, míg az amerikai sízőklasszis, Bode Miller pályafutása első olimpiai aranyát szerezte meg.

A Hoffmann Nóra, Zavozin Makszim duó a 23 induló között a 14. helyen áll a jégtáncosok vasárnapi original programját követően a vancouveri téli olimpián. Az élen a kanadai Tessa Virtue, Scott Moir kettős áll.

Miller régóta várt az aranyra
Miller régóta várt az aranyra

A magyarok a pénteki kötelező program után a 13. helyen álltak, és a pontozók az originál során nyújtott produkciójukat is a 13. legjobbnak látták, ennek ellenére egy helyet visszacsúsztak összesítésben.

„Csodálatos volt. Már amikor a bemelegítés alatt jégre léptünk, kis híján elsírtam magam, olyan elképesztő hangulat uralkodott az arénában – fogalmazott őszintén Hoffmann Nóra a Nemzeti Sportnak. – Valóban előfordult egy-két hiba, de elégedettek vagyunk, ahogy mondani szokták, soha rosszabbat. Remélem, a lelátón ülő Regőczy Krisztinának is tetszett, aki párjával anno szintén csárdás adott elő – fantasztikusan."

Az originál után tehát a 14. helyen áll a magyar páros, vezet a Tessa Virtue, Scott Moir kanadai kettős. Folytatás magyar idő szerint kedden hajnalban, méghozzá a kűrrel.

A férfi kettes bobok versenyében kettős német siker született. Az aranyat a címvédő André Lange és Kevin Kuske szerezte meg Thomas Florschütz és Richard Adjei előtt, míg a bronz az orosz Alekszandr Zubkov, Alekszej Vojevoda duónak jutott. Lange sikerével történelmet írt, ugyanis ő az első bobos, akinek négy olimpiai aranyérme van.

Lange útban a történelem felé
Lange útban a történelem felé

Az alpesi sízőknél a korszakos egyéniség, az amerikai Bode Miller most ért fel a csúcsra: három ezüst- és egy bronzérem, továbbá négy világbajnoki cím után megnyerte pályafutása első olimpiai aranymedálját, miután győzött a férfiak szuperkombinációs számában. Vancouverben a mostani diadala előtt második lett szuperóriás-műlesiklásban és harmadik lesiklásban.

A sílövőknél a férfi 15 km-es tömegrajtos viadalt az orosz Jevgenyij Usztjugov, míg a nők 12.5 km-es tömegrajtos versenyét a 10 km-es üldözéses versenyben első és a 7.5 km-es sprintben második német Magdalena Neuner nyerte.  

Gyorskorcsolyában a nők 1500 méteres számában a négy éve Torinóban 3000 méteren arany-, 1500 méteren bronzérmes holland Ireen Wüst győzött, míg a síakrobaták olimpiákon most debütált versenyében, a férfi krosszban svájci siker született Michael Schmid révén.

 A NAP ÉRMESEI
FEBRUÁR 21.
ARANY EZÜST BRONZ
Alpesi sí, férfi szuperkombináció B. Miller (amerikai) Kostelic (horvát) Zurbriggen (svájci)
Bob, férfi kettes Lange, Kuske (német) Florschütz, Adjei (német) Zubkov, Vojevoda (orosz)
Gyorskorcsolya, női 1500 m Wüst (holland) Groves (kanadai) Sáblíková (cseh)
Síakrobatika, férfi krossz Schmid (svájci) Matt (osztrák) Grönvold (norvég)
Sílövészet, férfi tömegrajtos 15 km Usztjugov (orosz) Fourcade (francia) Hurajt (szlovák)
Sílövészet, női tömegrajtos 12.5 km Neuner (német) Zajceva (orosz) Hauswald (német)
 ÉREMTÁBLÁZAT
ORSZÁG ARANY EZÜST BRONZ
Egyesült Államok 7 7 10
Németország 6 7 5
Norvégia 5 3 4
Svájc 5 2
Kanada 4 4 1
Koreai Köztársaság 4 4 1
Svédország 3 1 2
Hollandia 3 1 1
Kína 3 1 1
Ausztria 2 3 3
Oroszország 2 3 3
Franciaország 2 2 4
Szlovákia 1 1 1
Ausztrália 1 1
Csehország 1 2
Nagy–Britannia 1
Lengyelország 3 1
Lettország 2
Olaszország 1 3
Japán 1 2
Fehéroroszország 1 1
Horvátország 1 1
Szlovénia 1 1
Észtország 1
Finnország 1
Kazahsztán 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik