Dél-koreai aranyak, szerény magyar eredmények

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.03.08. 16:53
null
Knoch Viktor lett „segítséggel” a falban végezte (Fotó: MTI)
Szerény magyar eredményeket és dél-koreai aranyérmeket hozott a debreceni Főnix Csarnokban zajló rövid pályás gyorskorcsolya-világbajnokság pénteki nyitó napja.

Az 1500 méteres egyéni versenyben a férfiaknál Szin Da Vun, a nőknél Pak Szung Hi diadalmaskodott, s mindkét nem döntőjében kettős dél-koreai siker született.

Az összességében körülbelül 1500 fős közönség nem láthatott igazán jó magyar teljesítményt. Egyéniben Knoch Viktor és Liu Shaolin Sándor, valamint Heidum Bernadett és Keszler Andrea is búcsúzni kényszerült már az előfutamok során, ráadásul a nap végén a magyar női váltónak nem sikerült kiharcolnia a döntőbe kerülést.

Knoch helyezetlenül zárta az 1500 métert, a versenybírók egy szabálytalanság miatt kizárták, bár az ítéletet maga a sportoló, valamint a magyar szövetségi kapitány is vitatta.

„Nem értjük a döntést, senki nem érti, olyanok sem, akik régóta bíráskodnak – mondta Telegdi Attila, a válogatott kapitánya. – A lett fiú mindig benne van minden ilyen balhéban, elég pofozkodós. Mindenesetre nem lett volna esélye előzni, nem volt meg a sebességkülönbség.”

A szakvezető hozzátette, ha az egyéni versenyben a négy magyar közül valaki továbbmegy, az a váltónál húzta volna a csapatot, így azonban – ahogyan fogalmazott – nehezebb volt lendületet venni.
Liu Shaolin Sándor azt mondta, előzetesen nem foglalkozott a sorsolással, de olyan rosszra, mint amilyet kapott, nem számított. Elismerte, a világ- és Európa-bajnoki érmesek ellen nem volt más esélye, mint a kivárás, ez azonban most nem jött be, ellenfelei nem hibáztak.

Keszler Andrea azt emelte ki, hogy nagyon jó a hangulat a Főnix Csarnokban, s kicsit furcsa számukra, hogy ilyen sokan szurkolnak nekik.

A program szombaton az 500 méteres egyéni viadallal, illetve a férfiváltók elődöntőivel folytatódik Debrecenben.

RÖVID PÁLYÁS GYORSKORCSOLYA-VB, DEBRECEN
1500 M
FÉRFIAK

1. Szin Da Vun (Dél-Korea) 2:27.062 perc
2. Kim Jun Dzse (Dél-Korea) 2:27.101
3. Charles Hamelin (Kanada) 2:27.209
...31. Liu Shaolin Sándor
Knoch Viktort kizárták

NŐK
1. Pak Szung Hi (Dél-Korea) 2:23.634 perc
2. Sim Szuk Hi (Dél-Korea) 2:23.755
3. Marianne St-Gelais (Kanada) 2:24.694
...25. Heidum Bernadett
...28. Keszler Andrea

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik