Amiből Szocsi is kimaradt: igazán őrült téli sportok - videó

Vágólapra másolva!
2014.02.23. 09:58
null
Forrás: www.redbull.com
Albert Einsteinnek tulajdonítják azt az idézetet, mely szerint „csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség”. Jelen összeállításunkban bizonyítjuk a fizikus állításának egyik felét. Annyit segíthetünk, hogy nem az univerzumról lesz szó.

KORCSOLYÁS DOWNHILL

Kezdjük egy olyan sportággal, amely üde színfoltja az őrült kategóriának. Ez pedig a korcsolyás downhill. Vegyünk egy falakkal körbevett, lejtős jégpályát kanyarokkal, ugratókkal és négy mindenre elszánt lesiklóval, majd adjunk rájuk korcsolyát. Összeállításunk egyetlen olyan szereplője, amelyet támogatásunkról biztosítunk, hiszen látványos és gyors, televíziós közvetítésre alkalmas, valamint a szurkolókat is egészen biztos, hogy az elejétől a végéig lekötné. Tegyük hozzá: az egyik ismert energiaital-gyártó által szervezett nemzetközi versenyek 2013-ban már több százezer nézőt vonzottak!

Forrás: www.redbull.com
Forrás: www.redbull.com

JÉGSZÖRF

Még egy pozitív példa! Végy egy hódeszkát, szerelj az aljára korcsolyákat, a tetejére pedig egy szörfvitorlát, majd keress egy szeles, nagy kiterjedésű jégfelületet. Két fő szakág működik manapság a sportágban: pálya- és gyorsulási verseny.

Forrás: www.winterwindsurf.com
Forrás: www.winterwindsurf.com

JÉGKENU

Az eredete nem kérdés, ha északi barátainknál félig-meddig már befagyott a tó, de el kellett jutni valahová, nem volt mese, így kellett közlekedni. Részben biatlonként is felfogható, hiszen a táv felét a kenut cipelve, szaladva, másik felét lapátolva teszik meg a csapatok. Az angolszász területeken milliókat lekötő evezős versenyek téli megfelelője.

Forrás: www.wakeandwander.com
Forrás: www.wakeandwander.com

SÍBRINGA

Nem tudjuk, kinek és hogyan juthatott eszébe, hogy kerékpárjának lényegét, magát a kereket kiszerelje és síléceket tegyen a helyére. Ha közlekedni lehet vele, akkor egészen biztos, hogy versenyzésre is használható, ám síelők és hódeszkások közé beeresztve elég komoly ütközéseket lehet összehozni, úgyhogy a támogató jellegű videók mellett már egy ellenérvet is bemutatunk.

Ellenérv:

VONTATOTT SÍELÉS

A vízisí szerelmese, de tél van és nem teheti meg, hogy például a Karib-tengerre utazzon? Szóljon egy autóval vagy motorral rendelkező ismerősének, és a vontatókötélbe kapaszkodva húzassa magát síléceken! Az eredmény hatalmas bukfencek és az alvázszám sportolás közben való leolvasása! A sportág magyar elnevezésére természetesen várjuk az ötleteket, az angol „motorized skijoring” nyomán.

ELLENÉRV

HÓLAPÁTSZÁNKÓ

A legközkedveltebb sportág mind közül! Világbajnokságot és világkupafutamokat is rendeznek azok számára, akik elég biztonságosnak érzik azt, ha ráülnek a hólapátjukra, majd akár 100-120 kilométer per órával leszáguldanak egy domboldalon.

Forrás: www.wired.com
Forrás: www.wired.com
Forrás: www.wired.com
Forrás: www.wired.com

ELLENÉRV:

HÓKAJAK

Versenyeken hasonló formában működik, mind a downhill korcsolyázás: négy mindenre elszánt sportoló elindul a rajtgépből, hogy minél gyorsabban tegye meg a kanyarokkal és ugratókkal tűzdelt pályát. Egy kajakban ülve. Lényegében vadvízi evezés – víz nélkül. A nem szervezett körülmények között zajló próbálkozásoknál azonban a balesetfaktor elég komoly, mint ahogyan az ellenérvnek szánt fiatalember extrém magashegyi kísérleténél is láthatjuk!

ELLENÉRV

SIKLÓERNYŐS FREERIDE SÍ (avagy sí-klóernyőzés)

Az extrém magashegyi lesiklás és a siklóernyőzés ötvözete. Lényege, hogy a levegőben akrobatikus mutatványokat is villantva minél több időt töltsünk a sziklákkal övezett szűz havon is síléceinkkel. A balesetveszélyről nem ejtünk külön szót, legyen elég annyi, hogy arányaiban ez a sportág okozta a legtöbb halálesetet az elmúlt években.

ELLENÉRV (2:25-TŐL)

FÜRDŐSZOBASZŐNYEG-LESIKLÁS

„Futottak még” kategóriánk egyetlen indulója, hiszen a videomegosztókon egy szem olyan, Einstent egy az egyben igazoló embert találtunk, aki két fürdőszobaszőnyeg közepére lépve tette meg a domboldal teljes távját. Igazán büszkék vagyunk rá, hiszen „perecelés” nélkül úszta meg a lesiklást. A lényeg 0:32-től látható.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik