Alpesi sí: egyszerre meglepetés és papírforma Ligety győzelme

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.17. 15:57
Ted Ligety győzelmével ért véget Wengenben a férfi alpesi síelők szuperkombinációs világkupaversenye. AZ amerikai győzelme egyszerre meglepetés és papírforma.
Az időjárás most is közbeszólt. Ezúttal a szlalommal kezdtek, és a második futam volt a lesiklás. Általában fordítva szokták, ha kombinációs szakágról van szó, de most a délelőtti köd átírta a forgatókönyvet.Francia edző tűzte ki a műlesiklás pályáját, ennek megfelelően Alexis Pinturault érte el a legjobb időt, de lesiklásban a gyorsabb szakág képviselői sokat javítottak pozíciójukon.
A wengeni lesiklópálya a versenyző szemszögéből
A wengeni lesiklópálya a versenyző szemszögéből


Kombinációban nem a teljes, három kilométeres lesiklópályán mentek végig, hanem rövidített útvonalat tettek meg a versenyzők. Végül az összesített idők alapján Ted Ligety szerezte meg az első helyet.

Az amerikai korábban kizárólag óriás-műlesiklásban nyert vk-versenyt, így ez az első diadala ebben a szakágban. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy Ligety 2006-ban a torinói olimpián aranyérmes lett kombinációban, 2013-ban pedig világbajnoki címet szerzett.


ALPESI SÍ, VK-VERSENY, WENGEN (Svájc)
Férfi szuperkombináció

1. Ted Ligety (amerikai) 2:44.74
2. Alexis Pinturault (francia) +0.22
3. Natko Zrncic-Dim (horvát) +1.08
Az összetett vk állása (még 17 verseny van hátra)
1. Aksel Lund Svindal (norvég) 697 pont
2. Marcel Hirscher (osztrák) 675
3. Ted Ligety 433

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik