Alpesi sí: csúnya bukása után visszavonul az olimpiai bajnok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.20. 15:07
null
Höfl-Riesch befejezi a pályafutását (Fotó: Reuters, archív)
Bejelentette a visszavonulását Maria Höfl-Riesch német alpesi síző. Mint arról beszámoltunk, a 29 éves sportoló a múlt héten nagyot bukott a világkupa-sorozat svájci állomásán (Lenzerheide), és eldőlt, hogy ebben a szezonban már nem versenyezhet.

 

A német alpesi síző csütörtökön a müncheni reptéren tartott sajtótájékoztatót, ahol szülei jelenlétében bejelentette, hogy nem folytatja.

„Az első gondolatom az olimpiai arany után az volt, hogy befejezem. Ennek ellenére aztán úgy gondoltam, hogy még lehet egy jó szezonom, de most mégis úgy döntöttem, hogy lezárom a pályafutásom" – mondta a 29 éves Maria Höfl-Riesch.

Döntése saját bevallása szerint a svájci bukása után vált véglegessé, amikor súlyos váll- és könyöksérüléseket szenvedett és rendkívüli fájdalmai voltak.

Höfl-Riesch 2001 óta (16 évesen debütált) 356 versenyen állt rajthoz, 81 dobogós helyezése van, ezen belül 27-szer a pódium legmagasabb fokára állhatott fel. Háromszoros olimpiai bajnok, kétszeres világbajnok, egyszeres összetett világkupagyőztes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik