Alpesi sí: Aksel Lund Svindal lett Kitzbühel első királya

Vágólapra másolva!
2013.01.25. 13:18
Aksel Lund Svindal győzelmével ért véget Kitzbühelben a férfi alpesi síelők szuper-G világkupaversenye. A norvég 20. alkalommal nyert, de először a legendás osztrák helyszínen. Meglepetés a hazai pályán szereplő Matthias Mayer második helye.

Az alpesisí-vk legjobban várt állomása Kitzbühel. A Hahnenkamm hegyen rendezett viadalok a szezon legnehezebbjei, leglátványosabbjai, rangjuk gyakorlatilag az olimpiáéval egyenlő. Az igazi erőpróba a lesiklás, de a szuperóriás-műlesiklás is csak egy fokkal lassabb annál. A versenyeket a hegy északi részén, a Streifen (magyarul csík) tartják.

Az egyfutamos pénteki szuper-G-ben Aksel Lund Svindal győzött. A norvég igazán boldog lehet, mert bár korábban már 19-szer nyert a vk-ban, Kitzbühelben még egyszer sem sikerült eddig. A 20., jubileumi diadal pont azon a helyszínen született meg, amelyről azt mondják, hogy megkülönbözteti a fiúkat a férfiaktól.

A második egy osztrák lett, de a nagyobb neveket megelőzve Matthias Mayer érte el ezt a remek helyezést. Az 1990-es születésű Mayer szuper-G-specialista, legjobb eredményeit ebben a szakágban hozta össze. Ez az első dobogós pozíciója, és pont Kitzbühelben.

A harmadik helyen Christof Innerhofer végzett, akit a csütörtöki edzés után megbüntettek, és aki ezért csak a 46-os rajtszámmal indulhat el a szombati lesikláson.

ALPESI SÍ, VK-VERSENY, KITZBÜHEL (AUSZTRIA)
Szuper-G
1. Aksel Lund Svindal (norvég)
1:14.48
2. Matthias Mayer (osztrák)
+0.13
3. Christof Innerhofer (olasz)
+0.40
A szakági vk állása (még 2 verseny van hátra)
1. Aksel Lund Svindal
380 pont
2. Matteo Marsaglia (olasz)
209
3. Matthias Mayer
196
Az összetett vk állása (még 14 verseny van hátra)
1. Marcel Hirscher (osztrák)
935 pont
2. Aksel Lund Svindal
847
3. Ted Ligety (amerikai)
736

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik