Alpesi sí: a 17 éves Mikaela Shiffrin első vk-sikere

Vágólapra másolva!
2012.12.20. 20:00
A svédországi Äre-ben folytatódott a női alpesi sízők világkupa-sorozata. A csütörtöki műlesiklást az amerikai Mikaela Shiffrin nyerte a svéd Frida Hansdotter és a szlovén Tina Maze előtt.

Az első futamot Hansdotter nyerte, de csak 15 századdal megelőzve Shiffrint és 24-gyel honfizársnőjét, Marie Pietilä-Holmnert. Az összetett világkupában vezető Maze negyedik, az ott második német Maria Höfl-Riesch pedig hetedik lett, viszont a harmadik osztrák Kathrin Zettel kiesett.

Amikor a német a második futamban sorra került, akkor a svéd Nathalie Eklund állt az élen, ő azonban nem jött jól, s célba érkezésekor is csak az ötödik volt. A finn Tania Poutiainen sem tudott az élre kerülni, a kanadai Erin Mielzynski viszont négy századdal az élre tudott állni.

Ekkor következett Maze, aki remek időt futott, s 83 századdal átvette a vezetést. Nem csoda, hogy Pietilä-Holmner is csak a második helyre volt jó, ráadásul 69 századdal kapott ki.

Shiffrin viszont még Mazét is túlszárnyalta, s a második futam legjobb idejét teljesítve 52 századdal megelőzte a szlovént is. Már csak Hansdotter volt hátra, aki az elején ugyan kilenc századot veszített, de aztán hatot visszahozott. Ez még így is nagyon kis különbség volt, és az amerikainak az utolsó szakasz sikerült a legjobban. Ezzel már a svéd sem tudta tartani a lépést, s végül 29 századdal a második helyre szorult.

A mindössze 17 éves Shiffrin így pályafutása első világkupa-győzelmét szerezte, míg Maze tovább növelte előnyét az összetett világkupában, amely így már 387 pont Höfl-Riesch előtt.

ALPESISÍ-VK, ÄRE (SVÉDORSZÁG)
NŐI MŰLESIKLÁS
1. Mikaela Shiffrin (amerikai) 1:45.36
2. Frida Hansdotter (svéd) +0.29
3. Tina Maze (szlovén) +0.52
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA:
1. Tina Maze (szlovén) 919
2. Maria Höfl-Riesch (német) 532
3. Kathrin Zettel (osztrák) 466
...
88. Miklós Edit (magyar) 8



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik