Így lesz belőled is autóversenyző!

Kiss SzabolcsKiss Szabolcs
Vágólapra másolva!
2016.02.07. 17:00
Elsősorban Michelisz Norbi és Kiss Norbi sikereinek köszönhetően órási a népszerűsége az autósportoknak ma Magyarországon és rengetegen követik a futamokat a helyszínen vagy a televízión keresztül. Kevesen tudják azonban, hogy az autóversenyzés élményéhez ennél is közelebb kerülhetnek, és személyesen is átélhetik a versenyek izgalmait a szimulátorok segítségével.

Üdvözlünk mindenkit első postunkkal itt, a Szimula blogon!Üdvözlünk mindenkit első postunkkal itt, a Szimula blogon!

A modern programok és eszközök képesek átadni az autóvezetés összetett élményét és kihívásait, valamint a felkészült ellenfelek ellen vívott online futamokon ugyanazokkal a mentális nehézségekkel kell megküzdeniük a résztvevőknek, amelyekkel a valódi versenyzőknek is. A jó rajtról, az előzések sikerességéről, a stabil teljesítményről és a végső helyezésről itt is ugyanúgy a jó taktika, a vezetési tudás, a koncentráció és a jó helyzetfelismerő-képesség dönt. Nem véletlen, hogy a fenti két versenyző is szimulátorozással kezdte a pályafutását, és a mai napig rendszeresen használja a szimulátorokat gyakorlása és felkészülésre.

Akik szeretnének részt venni efféle izgalmakban, és átélni a szoros test-test elleni csatákat, azoknak kínál most lehetőséget a jövő héten induló online WTCC-bajnokság! A megmérettetés során 9 futamon át küzdenek meg egymással a résztvevők, komoly ellenfelekkel, változatos helyszíneken, köztük a Hungaroringen is! A versenysorozatot a RaceRoom nevű új generációs szimulátorral rendezik meg, ez tartalmazza a TC1-es WTCC-gépeket, köztük a Zengős Honda Civic-et is. A futamok lebonyolítását a GTR-Masters szervezi, ez az a liga, amelyben sok-sok évvel korábban Michelisz Norbi is elkezdte a szárnyait bontogatni és ahol felfigyelt rá Wéber Gábor.

A RaceRoom ingyenesen letölthető a Steamről, így bárki kipróbálhatja hogy elfut-e a gépén és lehetőség van a WTCC-autókkal is előzetes tesztköröket futni. A versenyeken való használatért az egyes tartalmakat azonban meg szükséges vásárolni.

Akik szeretnék magukat kipróbálni éles versenykörülmény között, azok hétfő este a WTCC-bajnokság bemelegítő futamán ezt bátran megtehetik, a szerdán induló bajnokságon való részvételhez azonban már előzetes nevezés szükséges. További információk, szabályok, jelentkezés, teljes versenynaptár a GTR-Masters honlapján:www.gtr-masters.hu

Reméljük, hamarosan találkozunk!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik