Tottenham Hotspur - Olympique Lyonnais

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2013.02.14. 18:02
Negyvenöt éve vártunk a Spurs-mindenség tagjaiként kollektíven erre a napra! Negyvenöt hosszú éve forr a vérünk azért a csúfságért, hogy...

Negyvenöt éve vártunk a Spurs-mindenség tagjaiként kollektíven erre a napra! Negyvenöt hosszú éve forr a vérünk azért a csúfságért, hogy a Lyon elleni 1967-es KEK-párharc veszteseként az elsők egyikeként szívtuk meg az 1965-66-ban bevezetett idegenbeli gól-szabályt. (A legelső lúzer a Dukla Prága volt - akiket egy évvel előttünk történetesen a Honvéd ejtett ki a KEK-ből idegenben lőtt góllal.) Az első meccsen kevesebb mint 11 ezer francia álmodozóan, felsőbbrendűsködően lenéző tekintetétől kísérve 1-0-ás vereséget szenvedtünk a Stade de Gerland-ban - a Lane-en visszavágtunk nekik, hiszen az isteni Gilzean és Cliff Jones találatai mellet még Greaves is vágott kettőt. Sajnos azonban a négy rúgott gól nem volt elég, mert valahogy beszedtünk hármat és így búcsúznunk kellett a sorozattól, amelynek a Klub (és a brit foci) első európai kupagyőzelmét köszönhetjük 1963-ból.Negyvenöt éve vártunk a Spurs-mindenség tagjaiként kollektíven erre a napra! Negyvenöt hosszú éve forr a vérünk azért a csúfságért, hogy a Lyon elleni 1967-es KEK-párharc veszteseként az elsők egyikeként szívtuk meg az 1965-66-ban bevezetett idegenbeli gól-szabályt. (A legelső lúzer a Dukla Prága volt - akiket egy évvel előttünk történetesen a Honvéd ejtett ki a KEK-ből idegenben lőtt góllal.) Az első meccsen kevesebb mint 11 ezer francia álmodozóan, felsőbbrendűsködően lenéző tekintetétől kísérve 1-0-ás vereséget szenvedtünk a Stade de Gerland-ban - a Lane-en visszavágtunk nekik, hiszen az isteni Gilzean és Cliff Jones találatai mellet még Greaves is vágott kettőt. Sajnos azonban a négy rúgott gól nem volt elég, mert valahogy beszedtünk hármat és így búcsúznunk kellett a sorozattól, amelynek a Klub (és a brit foci) első európai kupagyőzelmét köszönhetjük 1963-ból.

A JEAN-JAURÉS UTCAI FIÚK

Most az UEFA-Kupa utódjában sodorta egymás útjába a sors a csapatokat, és az erőviszonyok alighanem még inkább kiegyenlítettebbek mint négy és fél évtizede voltak. A megkapóan fantáziátlan "Les Gones", azaz "Fiúk" becenévre hallgató Lyon jelenleg Franciaország legjobb csapata - egyedül a katari proxy-klub, a PSG áll előttük a Ligue 1-ben, és tőlük is csak két győzelemnyi a lemaradásuk. Ezt a két győzelemnyi lemaradást speciel épp az utóbbi két fordulóban szedték össze - idegenben a kiesés elől menekülő korzikai Ajaccio, otthon pedig az iparos középcsapattá szürkülő Lille verte őket 3-1-re. Két kudarc után érkeznek tehát a Lane-re, ahol egy kilenc bajnoki óta veretlen Tottenham vár rájuk.

CSAPATHÍREK

Szólhatott volna a beharangozó Lloris-ról is, de mivel Friedel fog védeni, így nem sok értelme lett volna első számú portásunk múltján csámcsogni. Ha továbbjut a Lyon akkor kap majd egy pár tucat zrikáló esemest a régi csapattagoktól, de kábé ennyi relevanciája lesz a dolognak. A kapuban tehát visszatér Friedel, a védelemben azonban még mindig nem lesz Kaboul, a középpályáról Huddlestone, a csatársorból pedig Defoe fog hiányozni. Rajtuk kívül mindenki bevethető: Ade és Holtby valszeg kezdenek, ahogy Vertonghen és Assou-Ekotto visszatérése is sanszos.

Friedel

Walker - Gallas/Dawson - Vertonghen - Assou-Ekotto

Parker - Dembélé

Lennon - Holtby - Bale

Adebayor.

Ez körülbelül a lehető legerősebb kezdőnk jelenleg - plusz-mínusz Dawson. Mivel a Leeds-nek hála a hétvégére nem lesz programunk így senkit sincs értelme pihentetni.

ŐK

A Lyon legfélelmetesebb játékosai közül elveszített egyet: Michel Bastos ugyanis a Schalkéban folytatja (egyelőre kölcsönben). Bár lehet, hogy őt csak én tartottam az egyik legjobbjuknak - még az utóbbi évek BL-szereplései alkalmával nyűgözött le a kis brazil, akit titkon reméltem, hogy valahogy sikerül Londonba édesgetnünk. A fő gólfelelősök a bumfordi erőcsatár Gomis és a kalózképű argentin haramia Lisandro Lopez (lop hát). Lloris-t a 30 fölötti, de viszonylag tapasztalatlan Vertcoutre-ral pótolták, aki elég hasznos kis kapus. A védelem afrikai-délszláv összeállításban is kezdhetne, de egy-két franciával is kőkemények lesznek. A középpálya színfrancia, Gourcuff és Fofana mellett örökifjú kedvencünk, Steed Malbranque is alighanem a kezdőben találja majd magát. Előttük a már két emlegetett emberen kívül a nagyon tehetséges Lacazette is bevethető.

A beharangot rövidre kell fognom, mert kifutottam az időből. De egy hasraütésre még szakítok időt: szerintem 2-0-ra nyerünk egy Adebayor duplával. Friedel pedig megmutatja Lloris korábbi csapatának, hogy miért is padozott Hugo barátunk az első pár londoni hete alatt!

COME ON YOU SPUUUUURRRRRSSSSS!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik